Recept:
Tegnap megígértük és ma itt van a leves. A farsangi időszak kedvenc étele lehet, érdemes kipróbálni!
A friss tárkonyt apróra vágjuk. A vajból, lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a tárkonyt, és a csontlével felöntjük. Kevés tejet, és tejfölt öntünk hozzá, megsózzuk, és takaréklángon 1-2 percig főzzük. Közben a libatepertőt ledaráljuk, sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy lágy anyagot kapjunk, és a forrásban lévő levesbe kisebb galuskákat szaggatunk. Végül a levest kevés ecettel savanykássá ízesítjük.
Hozzávalók
- 8 dkg tárkonylevél,
- 5 dkg vaj,
- 6 dkg liszt,
- 1,2 liter csontlé leveskockából,
- 1-1dl tej és tejföl,
- 12 dkg libatepertő,
- 1 tojás,
- 6 dkg zsemlemorzsa,
- ecet,
- majoránna,
- bors,
- só.
Tálalás
Forrón.
Trükk
Első farsang időszakára ajánlott ételünk ez a leves.