Székely tárkonyleves libatepertős galuskával

Recept:

Tegnap megígértük és ma itt van a leves. A farsangi időszak kedvenc étele lehet, érdemes kipróbálni!

A friss tárkonyt apróra vágjuk. A vajból, lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a tárkonyt, és a csontlével felöntjük. Kevés tejet, és tejfölt öntünk hozzá, megsózzuk, és takaréklángon 1-2 percig főzzük. Közben a libatepertőt ledaráljuk, sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy lágy anyagot kapjunk, és a forrásban lévő levesbe kisebb galuskákat szaggatunk. Végül a levest kevés ecettel savanykássá ízesítjük.

Hozzávalók

  • 8 dkg tárkonylevél,
  • 5 dkg vaj,
  • 6 dkg liszt,
  • 1,2 liter csontlé leveskockából,
  • 1-1dl tej és tejföl,
  • 12 dkg libatepertő,
  • 1 tojás,
  • 6 dkg zsemlemorzsa,
  • ecet,
  • majoránna,
  • bors,
  • só.

Tálalás

Forrón.

Trükk

Első farsang időszakára ajánlott ételünk ez a leves.

Hasonlók

  • Farsangi fánkFarsangi fánk A farsangi fánk a bálok, karneválok időszakának kedvenc édessége. A farsangi sütemények […]
  • Gombás korhelylevesGombás korhelyleves Recept: Az év végi mulatságokhoz ajánlottunk már egy korhelylevest. Most a farsangi […]
  • Szoljanka levesSzoljanka leves A szalonna zsírjában megpirítjuk a hagymát, majd minden hozzávalót beletéve puhára […]
  • Fokhagymás uborkaleves receptjeFokhagymás uborkaleves receptje Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón […]
  • Parmezános burgonyafánkParmezános burgonyafánk Recept: Aki azt gondolta, hogy kifogytak a farsangi fánk receptjeink, azok tévedtek. Ez […]
  • Cseh fánkCseh fánk Recept: Jó hír a fánk kedvelőinek! Nem csak farsangi fánk van a világon! Itt van ez a […]
  • Farsangi teaperecFarsangi teaperec Recept: Amikor a farsangi fánk receptjét közzé tettük, ígértünk egy sós süti receptet […]
  • Csöröge fánkCsöröge fánk Recept: Farsang és fánk. Összefüggő dolgok, mert a farsang legjellemzőbb étele a fánk. […]
Posted in Leves receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × négy =