Székely tárkonyleves libatepertős galuskával

Recept:

Tegnap megígértük és ma itt van a leves. A farsangi időszak kedvenc étele lehet, érdemes kipróbálni!

A friss tárkonyt apróra vágjuk. A vajból, lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a tárkonyt, és a csontlével felöntjük. Kevés tejet, és tejfölt öntünk hozzá, megsózzuk, és takaréklángon 1-2 percig főzzük. Közben a libatepertőt ledaráljuk, sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy lágy anyagot kapjunk, és a forrásban lévő levesbe kisebb galuskákat szaggatunk. Végül a levest kevés ecettel savanykássá ízesítjük.

Hozzávalók

  • 8 dkg tárkonylevél,
  • 5 dkg vaj,
  • 6 dkg liszt,
  • 1,2 liter csontlé leveskockából,
  • 1-1dl tej és tejföl,
  • 12 dkg libatepertő,
  • 1 tojás,
  • 6 dkg zsemlemorzsa,
  • ecet,
  • majoránna,
  • bors,
  • só.

Tálalás

Forrón.

Trükk

Első farsang időszakára ajánlott ételünk ez a leves.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 3 =