Sütőtökös bableves receptje

Ha igazán látványosan akarjuk tálalni a sütőtökös bablevest, akkor a tök kivájt hélyába tegyük az asztalra! Ehhez úgy kell elfelezni a tököt, hogy egyrészt ne billegjen az asztalon, másrészt legalább 2 cm vastag héját hagyjunk neki!

A babot áztassuk be a leves készítése előtt egy nappal!

Sütőtökös bableves

Hozzávalók

  • 35 dkg fehér bab
  • 1 kg megtisztított sütőtök
  • 4 krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 és 1/4 dl olaj
  • ételízesítő.

A sütőtökös bableves elkészítése

  1. Az előző nap beáztatott babot lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy kétujjnyira ellepje, és felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tököt és burgonyát, lefedjük, kb. 2 és fél óráig pároljuk, majd a tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk.
  3. Ételízesítővel megszórjuk, és villával kicsit összenyomkodjuk.
  4. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajban aranysárgára pirítjuk, tálaláskor a levesbe keverjük, megszórjuk zellerlevéllel.

Hasonló receptek

  • Jókai-bablevesJókai-bableves A híres névadónak is elkerekedne a szeme, ha a róla elnevezett leveshez a babot nem áztatnánk be egy nappal a felhasználás előtt. Mert aki […]
  • Aratók gulyásaAratók gulyása Ez az étel még mindig a szabad tűzön készült receptek sorát bővíti oldalunkon. Az aratók gulyása egy rendkívül tartalmas étel, ezért ha […]
  • Babgulyás receptBabgulyás recept Ha előkerül a bogrács, akkor tuti, hogy előbb vagy utóbb babgulyás is fő benne! Akkor lesz a legfinomabb a babgulyásunk, ha a babot egy […]
  • Hegyaljai tarkabablevesHegyaljai tarkabableves A hegyaljai tarkabableves fő hozzávalói - a tarkabab mellett - a füstölt kolbász és a savanyú káposzta. Sűrű. laktató leves, amit érdemes […]
  • Téli húsosfazékTéli húsosfazék A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A "kemény" leveseket kedvelőknek ajánljuk.
Posted in Leves receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 + 18 =