Sütőtökös bableves receptje

Ha igazán látványosan akarjuk tálalni a sütőtökös bablevest, akkor a tök kivájt hélyába tegyük az asztalra! Ehhez úgy kell elfelezni a tököt, hogy egyrészt ne billegjen az asztalon, másrészt legalább 2 cm vastag héját hagyjunk neki!

A babot áztassuk be a leves készítése előtt egy nappal!

Sütőtökös bableves

Hozzávalók

  • 35 dkg fehér bab
  • 1 kg megtisztított sütőtök
  • 4 krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 és 1/4 dl olaj
  • ételízesítő.

A sütőtökös bableves elkészítése

  1. Az előző nap beáztatott babot lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy kétujjnyira ellepje, és felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tököt és burgonyát, lefedjük, kb. 2 és fél óráig pároljuk, majd a tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk.
  3. Ételízesítővel megszórjuk, és villával kicsit összenyomkodjuk.
  4. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajban aranysárgára pirítjuk, tálaláskor a levesbe keverjük, megszórjuk zellerlevéllel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhét − 11 =