Sárgarépa-krémleves

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Frissítő tavaszi sárgarépakrém-leves Üdítő tavaszi előétel a sárgarépakrém-leves. A tálaláshoz díszítésnek metéltre vágott friss sárgarépa csíkokat, levesbetétként pedig fokhagymás krutont adhatunk. Mi az a kruton? A recept végén elmondjuk!

Ha a krumplis sárgarépa-krémleves receptjére vagy kíváncsi, kattints a linkre!

A sárgarépakrém-leves hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgarépa,
  • 1 evőkanál vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 zöldségleveskocka,
  • cukor,
  • só.

A sárgarépakrém-leves elkészítése

  1. A leveskockából zöldséglevest főzünk.
  2. A sárgarépát lereszeljük, és fedő alatt vajban megpároljuk.
  3. Közben kevés cukorral ízesítjük és kevés leveslét adunk hozzá, hogy ne égjen oda.
  4. Amikor puha, megszórjuk liszttel, rövid ideig együtt pirítjuk, majd felöntjük a leveslével és összeforraljuk, sóval, cukorral ízesítjük.
  5. A levest finom szűrőn átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert tejszínt és habverővel álandóan kevergetve forráspontig hevítjük.
  6. A bevezetőben említett sárgarépa csíkokkal, krutonnal tálaljuk.

Kruton: pirítós bedörzsölve foghagymával, majd csíkokra, vagy kockára vágva.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + tíz =