Sárgarépakrém-leves

Frissítő tavaszi sárgarépakrém-leves Üdítő tavaszi előétel a sárgarépakrém-leves. A tálaláshoz díszítésnek metéltre vágott friss sárgarépa csíkokat, levesbetétként pedig fokhagymás krutont adhatunk. Mi az a kruton? A recept végén elmondjuk!

A sárgarépakrém-leves hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgarépa,
  • 1 evőkanál vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 zöldségleveskocka,
  • cukor,
  • só.

A sárgarépakrém-leves elkészítése

  1. A leveskockából levest főzünk.
  2. A sárgarépát lereszeljük, és fedő alatt vajban megpároljuk.
  3. Közben kevés cukorral ízesítjük és kevés leveslét adunk hozzá, hogy ne égjen oda.
  4. Amikor puha, megszórjuk liszttel, rövid ideig együtt pirítjuk, majd felöntjük a leveslével és összeforraljuk, sóval, cukorral ízesítjük.
  5. A levest finom szűrőn átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert tejszínt és habverővel álandóan kevergetve forráspontig hevítjük.
  6. A bevezetőben említett sárgarépa csíkokkal, krutonnal tálaljuk.

Kruton: pirítós bedörzsölve foghagymával, majd csíkokra, vagy kockára vágva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 3 =