Sárgarépa-krémleves

Frissítő tavaszi sárgarépakrém-leves Üdítő tavaszi előétel a sárgarépakrém-leves. A tálaláshoz díszítésnek metéltre vágott friss sárgarépa csíkokat, levesbetétként pedig fokhagymás krutont adhatunk. Mi az a kruton? A recept végén elmondjuk!

Ha a krumplis sárgarépa-krémleves receptjére vagy kíváncsi, kattints a linkre!

A sárgarépakrém-leves hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgarépa,
  • 1 evőkanál vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 zöldségleveskocka,
  • cukor,
  • só.

A sárgarépakrém-leves elkészítése

  1. A leveskockából zöldséglevest főzünk.
  2. A sárgarépát lereszeljük, és fedő alatt vajban megpároljuk.
  3. Közben kevés cukorral ízesítjük és kevés leveslét adunk hozzá, hogy ne égjen oda.
  4. Amikor puha, megszórjuk liszttel, rövid ideig együtt pirítjuk, majd felöntjük a leveslével és összeforraljuk, sóval, cukorral ízesítjük.
  5. A levest finom szűrőn átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert tejszínt és habverővel álandóan kevergetve forráspontig hevítjük.
  6. A bevezetőben említett sárgarépa csíkokkal, krutonnal tálaljuk.

Kruton: pirítós bedörzsölve foghagymával, majd csíkokra, vagy kockára vágva.

Hasonló receptek

  • Krumplis sárgarépa-krémlevesKrumplis sárgarépa-krémleves A sárgarépa-krémleves elkészítéséhez szükségünk lesz kész zöldséglevesre, amit akár leveskockából is megfőzhetünk. A részletes leírás […]
  • SárgarépaléSárgarépalé A legjobb a friss sárgarépából készített sárgarépalé. Nézzük hogyan tudjuk egy egyszerű módszerrel tartósítani!
  • Fokhagymás uborkaleves receptjeFokhagymás uborkaleves receptje Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón is fogyasztható. A rekkenő hőségben biztosan […]
  • Burgonyapüré leves receptjeBurgonyapüré leves receptje A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a tejfölös habarást választottuk.
  • GombakrémlevesGombakrémleves Gombakrémlevesehez elvileg nem kell levesgyöngy, mi azonban keveseltük a pirított gombát a levesben, ezért dúsítottunk egy kicsit! Egy […]
Recept kategória: Leves receptek és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő + hat =