Sárgadinnyeleves

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Nyári leveseink sorába a sárgadinnyeleves receptje következik. Amikor sárgadinnyét veszünk a piacon, akkor először is az illatát, másodszor a szára környékét vizsgáljuk meg. Ha  utóbbit puhának érezzük, akkor a dinnye már megfelelően megérett arra, hogy elfogyasszuk, vagy akár egy hűsítő sárgadinnyelevest készítsünk belőle.

Sárgadinnyeleves receptje

Hozzávalók

2 közepes sárgadinnye,
1 l tej,
1 dl tejszín,
porcukor,
őrölt fahéj,
vaníliás cukor,
citromlé,
2 evőkanál durvára vágott mandula.

Sárgadinnyeleves elkészítése

A sárgadinnyék külsejét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük, és cikkcakkban kettévágjuk.
A 4 fél dinnye magvas belsejét kikaparjuk, a sárga belét pedig részben karalábévájóval, részben kanállal kikanalazzuk.
A formás gömböcskékből félreteszünk, a többi dinnyebelet hideg tejjel összeturmixoljuk, közben porcukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, és néhány csepp citromlével ízesítjük.
Turmixolás után belekeverjük a tejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket.
A dinnye héjába adagolva tálaljuk, és megszórjuk durvára vágott mandulával.
 
 

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 13 =