Sajtos zöldségleves

Sajtos zöldségleves receptje

Gomba, sajt és zöldség. Ezek a finomságok mind benne vannak a sajtos zöldséglevesben, akkor nagyon finom lehet. Szerintem egy próbát megér! Levesek a kedvencek között.

A sajtos zöldségleves hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 4 szál újhagyma,
  • 4 sárgarépa,
  • 20 dkg gomba,
  • 1,5 dl zöldségleves ( leveskockából)
  • 10 dkg krémsajt,
  • fél csokor petrezselyem,
  • olaj,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

A sajtos zöldségleves elkészítése

  1. A hagymát, sárgarépát vékonyan felkarikázzuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk.
  2. Kevés felforrósított olajban valamennyit megpirítjuk, majd felöntjük leveslével, és kb. 15 percig főzzük.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük, majd levesszük a tűzről.
  4. A forró levesbe belekeverjük a krémsajtot, és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tálalás

Vágott petrezselyemmel, lehetőleg nem szárítottal!

Trükk

A tűzről vegyük le, de még legyen forró a leves, amikor belekeverjük a sajtot.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − 10 =