Karácsonyi lencseleves füstölt marhaszeggyel

Recept:

Kedvenc receptet még nem publikáltunk marhaszegyből most karácsonyi étel gyanánt közre adunk egyet. Hogy mi az a marhaszegy? Kétféle is van, a trükk részben, a recept végén elolvashatja. Lássuk a receptet!

A marhaszegyet sós vízben feltesszük főni, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott lencsét. Babérlevéllel ízesítjük, puhára főzzük, a húst kivesszük belőle és kockára vágjuk. Rántást készítünk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Besűrítjük a levest, majd a mustárral és a tejföllel ízesítjük. Beletesszük a húst és felforraljuk.

Hozzávalók

  • 20 dkg lencse,
  • 40 dkg füstölt marhaszegy,
  • 1 fej hagyma,
  • 5 dkg liszt,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 babérlevél,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál mustár,

Tálalás

Ahogy egy levest tálalunk. ne csodálkozzunk azon, ha valaki kenyeret kér a leveshez! Adhatunk hozzá egy tálkába még tejfölt is.

Trükk

A lencsét az étel elkészítése előtti napon áztassuk be! Jó étvágyat!

Marha szegy két helyen van a marhán:

Szegy eleje: a nyaka és az első lába közötti húsos rész.
Szegy hátulja: a hátszín alatt, az első és a hátsó láb közötti rész a marha oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 − 8 =