Karácsonyi lencseleves füstölt marhaszeggyel

Recept:

Kedvenc receptet még nem publikáltunk marhaszegyből most karácsonyi étel gyanánt közre adunk egyet. Hogy mi az a marhaszegy? Kétféle is van, a trükk részben, a recept végén elolvashatja. Lássuk a receptet!

A marhaszegyet sós vízben feltesszük főni, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott lencsét. Babérlevéllel ízesítjük, puhára főzzük, a húst kivesszük belőle és kockára vágjuk. Rántást készítünk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Besűrítjük a levest, majd a mustárral és a tejföllel ízesítjük. Beletesszük a húst és felforraljuk.

Hozzávalók

  • 20 dkg lencse,
  • 40 dkg füstölt marhaszegy,
  • 1 fej hagyma,
  • 5 dkg liszt,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 babérlevél,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál mustár,

Tálalás

Ahogy egy levest tálalunk. ne csodálkozzunk azon, ha valaki kenyeret kér a leveshez! Adhatunk hozzá egy tálkába még tejfölt is.

Trükk

A lencsét az étel elkészítése előtti napon áztassuk be! Jó étvágyat!

Marha szegy két helyen van a marhán:

Szegy eleje: a nyaka és az első lába közötti húsos rész.
Szegy hátulja: a hátszín alatt, az első és a hátsó láb közötti rész a marha oldalán.

Hasonlók

  • Marhahús ribizlimártással receptjeMarhahús ribizlimártással receptje Friss ribizlit és levesben főtt marhahúst használunk fel ehhez a recepthez, de ha nincs […]
  • Fokhagymás uborkaleves receptjeFokhagymás uborkaleves receptje Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón […]
  • Burgonyapüré leves receptjeBurgonyapüré leves receptje A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a […]
  • Borivók steak-jeBorivók steak-je Legtöbben a borivók bora után érdeklődnek, mi azonban a borivók steak-je receptet adjuk […]
  • GombakrémlevesGombakrémleves Gombakrémlevesehez elvileg nem kell levesgyöngy, mi azonban keveseltük a pirított gombát […]
  • Mustban párolt rostélyosMustban párolt rostélyos A szőlőmust kipréselése már a szüret ideje alatt megkezdődik, így a mustban párolt marha […]
  • BélszínlángosBélszínlángos A bélszínlángost nagy odafigyeléssel, grillező rácson, ha megtehetjük, akkor a […]
  • Gombás korhelylevesGombás korhelyleves Recept: Az év végi mulatságokhoz ajánlottunk már egy korhelylevest. Most a farsangi […]
Posted in Leves receptek, Marha receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhét − kilenc =