Korhelyleves

Recept:

Gondolkodtunk, mikor adjuk közre ezt a receptet. Azért célszerű szilveszterkor, mert így van idő beszerezni holnapra az összetevőket. Boldog Új Évet kíván a Kedvenc receptek weboldal minden munkatársa!

A jól átmosott káposztát 1,2 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a csülköt, a kolbászt, és a kockára vágott szalonnát. Sóval ízesítjük, és puhárra főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és pirospaprikát, köménymagot szórunk bele, majd besűrítjük vele a levest. A csülköt kicsontozzuk, apró kockára, a kolbászt karikákra vágjuk, és visszatesszük a levesbe. Belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.

Hozzávalók

  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 25 dkg füstölt csülök,
  • 15 dkg debreceni kolbász,
  • 8 dkg kolozsvári szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 4 dkg liszt,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 dl tejföl,
  • köménymag,
  • pirospaprika,
  • só.

Tálalás

Leveses tálban.

Trükk

Hogy ez mitől esik olyan jól a másnapokon…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt + 13 =