Korhelyleves

Sok megoldás létezik másnaposság ellen, van aki a korhely levesre esküszik. Mi füstölt csülökkel és savanyú káposztával készítjük, így az igazi. Lássuk a receptet!

Van akinek másnaposság esetén segít a korhelyleves elfogyasztása

Hozzávalók

  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 25 dkg füstölt csülök,
  • 15 dkg debreceni kolbász,
  • 8 dkg kolozsvári szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 4 dkg liszt,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 dl tejföl,
  • köménymag,
  • pirospaprika,
  • só.

A korhelyleves elkészítése

  • A jól átmosott káposztát 1,2 liter hideg vízben feltesszük főni.
  • Hozzáadjuk a csülköt, a kolbászt, és a kockára vágott szalonnát.
  • Sóval ízesítjük, és puhára főzzük.
  • Zsemleszínű rántást készítünk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és pirospaprikát, köménymagot szórunk bele, majd besűrítjük vele a levest.
  • A csülköt kicsontozzuk, apró kockára, a kolbászt karikákra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.
  • Belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.

Hasonló receptek

  • Székely sertéscsülökSzékely sertéscsülök Tudja-e valaki, hogy ennek a karácsonyi ételnek van-e köze székelyföldhöz? Ugyanis vannak olyan ételek, melyek csak nevükben székelyek, ám […]
  • Téli húsosfazékTéli húsosfazék A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A "kemény" leveseket kedvelőknek ajánljuk.
  • Erdélyi velős káposztalevesErdélyi velős káposztaleves Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk […]
  • Jókai-bablevesJókai-bableves A híres névadónak is elkerekedne a szeme, ha a róla elnevezett leveshez a babot nem áztatnánk be egy nappal a felhasználás előtt. Mert aki […]
  • Aratók gulyásaAratók gulyása Ez az étel még mindig a szabad tűzön készült receptek sorát bővíti oldalunkon. Az aratók gulyása egy rendkívül tartalmas étel, ezért ha […]
Posted in Kiemelt receptek, Leves receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 − 1 =