Karácsonyi borleves

Kellemes ünnepi leves a fehér borból készült karácsonyi borleves. Előmelegített edénykében, forrón tálaljuk!

Karácsonyi borleves hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 6 dl száraz fehérbor,
  • 10 dkg cukor,
  • 6 tojássárgája,
  • fél citrom héja,
  • szegfűszeg, fahéj.

Karácsonyi borleves elkészítése

  1. A bort 2 dl vízzel felhígítjuk, a fűszerekkel felforraljuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd állandóan kevergetve rászűrjük a bort.
  3. Tovább kevergetve kis lángon felforraljuk.
  4. Előmelegített csészékben tálaljuk.

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Hasonló receptek

  • Tojáslepény gazdagon receptjeTojáslepény gazdagon receptje A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept […]
  • BorlevesBorleves A borleves elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a benne lévő tojások nehogy összefussanak. Ősszel, szüret idején talán a legaktuálisabb […]
  • TojáslevesTojásleves A tojásleves egy olyan étel, ami akkor is elkészíthető, ha alig van valami odahaza a hűtőszekrényben, vagy az éléskamrában. Többféleképpen […]
  • Fűszeresebb forralt bor receptFűszeresebb forralt bor recept Négy személyre, vörös borból készítjük ezt a fűszeresebb forralt bort. Próbáld ki, semmi különösen nehéz nincs a receptben!
  • Borsos tokányBorsos tokány A borsos tokány egy sűrű szaftú, borsos, magyaros sült, melyet főtt burgonyával vagy rizzsel tálalunk a recept szerint. Ez a leírás egy […]
Recept kategória: Leves receptek és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × 5 =