Jeges dinnyeleves

Csak reménykedni tudunk, hogy amikor a jeges dinnyeleves receptje megjelenik, éppen tombol a kánikula, reális áron kapható a dinnye, azaz minden adott egy hűsítő gyümölcsleves elkészítéséhez. A Balaton partján, ahol éppen 30 fok felett van árnyékban a hőmérő higanyszála, egy hangulatos étterem teraszán mi esne jobban: egy forró gulyásleves, vagy egy jéghidegen fogyasztandó dinnyeleves? Ételünk tálalása is egyedi, érdemes átolvasni a receptet.

dinnye, görögdinnye

Jeges dinnyeleves receptje

Hozzávalók

  • 2 kg-os görögdinnye,
  • 2 cm-es friss gyömbér,
  • 50 dkg sárgadinnye,
  • 5 cl juharszirup.

Jeges dinnyeleves elkészítése

  1. Eltávolítjuk a görögdinnye héját, és magvait, majd mixerrel pépesítjük a húsát.
  2. A pürét, és a sárgadinnyét 2 órára hűtőbe tesszük.
  3. Meghámozzuk, majd nagyon vékony, szinte átlátszó szeletekre vágjuk a gyömbért.
  4. Félbevágjuk a sárgadinnyét, kikanalazzuk a magokat, majd karalábévájóval gömböcskéket vájunk a húsából.
  5. Belekeverjük a juharszirupot a görögdinnyepürébe, és jól felverjük.
  6. Tányérokba merjük a levest, majd elosztjuk benne a sárgadinnye-gömböcskéket, és azonnal tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 + 19 =