Jeges dinnyeleves

Csak reménykedni tudunk, hogy amikor a jeges dinnyeleves receptje megjelenik, éppen tombol a kánikula, reális áron kapható a dinnye, azaz minden adott egy hűsítő gyümölcsleves elkészítéséhez. A Balaton partján, ahol éppen 30 fok felett van árnyékban a hőmérő higanyszála, egy hangulatos étterem teraszán mi esne jobban: egy forró gulyásleves, vagy egy jéghidegen fogyasztandó dinnyeleves? Ételünk tálalása is egyedi, érdemes átolvasni a receptet.

A recept a gasztro könyvajánló alatt folytatódik!
Jeges dinnyeleves
Recept szerző: 
Recept típus: Leves
 
A görögdinnye pépesített húsát a sárgadinnye kivájt héjában tálaljuk. Ördögi ötlet!
Recept összetevők
  • 2 kg-os görögdinnye,
  • 2 cm-es friss gyömbér,
  • 50 dkg sárgadinnye,
  • 5 cl juharszirup.
Recept
  1. Eltávolítjuk a görögdinnye héját, és magvait, majd mixerrel pépesítjük a húsát.
  2. A pürét, és a sárgadinnyét 2 órára hűtőbe tesszük.
  3. Meghámozzuk, majd nagyon vékony, szinte átlátszó szeletekre vágjuk a gyömbért.
  4. Félbevágjuk a sárgadinnyét, kikanalazzuk a magokat, majd karalábévájóval gömböcskéket vájunk a húsából.
  5. Belekeverjük a juharszirupot a görögdinnyepürébe, és jól felverjük.
  6. Tányérokba merjük a levest, majd elosztjuk benne a sárgadinnye-gömböcskéket, és azonnal tálaljuk.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: