Hegyaljai tarkabableves

Recept:

Év végi ajándékunk a weboldal látogatóinak, hogy mostantól minden étel mellé egészen szilveszterig legalább egy ital receptet is közzé teszünk! Érdemes tehát visszatérni ide minden nap!

A babot sóval, babérlevéllel ízesített higeg vízben feltesszük főni. A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a káposztát, és fedő alatt megpároljuk. Amikor a bab megpuhult, belekeverjük a káposztát, a tejfölt, és felengedjük a csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjük.Világos rántással besűrítjük, majd beletesszük a karikára vágott kolbászt, és még 4-5 percig főzzük.

Hozzávalók

  • 20 dkg tarkabab,
  • 1 fej hagyma,
  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 20 dkg füstölt kolbász,
  • 1,2 liter csontlé (leveskockából),
  • 2 dkg cukor,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 babérlevél,
  • 1 evőkanál ecet,
  • só.

Tálalás

Leves, ezért leveses tálban.

Trükk

A babot megelőző napon kell beáztatni! Már írtuk és írni is fogjuk ezt.

Hasonló receptek

  • Gombás korhelylevesGombás korhelyleves Recept: Az év végi mulatságokhoz ajánlottunk már egy korhelylevest. Most a farsangi […]
  • Újévi káposzta leves húsgomboccalÚjévi káposzta leves húsgomboccal Recept: Hamarosan itt a szilveszter. De mi már a másnapra is gondolunk ezzel a […]
  • Téli húsosfazékTéli húsosfazék A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A "kemény" leveseket kedvelőknek […]
  • BabgulyásBabgulyás Ha előkerül a bogrács, akkor tuti, hogy előbb vagy utóbb babgulyás is fő benne! Akkor […]
Recept kategória: Leves receptek és recept címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 + 16 =