Halleves karácsonyra

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A halleves karácsonyra talán azért jobb választás a hagyományos halászlénél, mert kevésbé terheli meg a gyomrot az ünnepek alatt, mint a halászlé.

A halászlé inkább való főételnek, önmagában is megállja a helyét. A halleves pedig inkább leves, azaz utána még elfér a bendőnkben még egy (két…) fogás.

Próbáld ki a finom leves recept elkészítését!

Halleves karácsonyra hozzávalók

  • 1 kg ponty halcsont,
  • 30 dkg pontyhús,
  • 20 dkg pontyikra,
  • 2 zsemle,
  • 20-20 dkg sárga és fehérrépa,
  • 1 fej hagyma,
  • 3 dl tejföl,
  • 1 dl fehérbor,
  • 1 citrom,
  • 2 babérlevél,
  • fél csokor metélőhagyma,
  • egész bors,
  • pirospaprika,
  • só,
  • olaj.

Halleves karácsonyra recept

  1. A halcsontot 1,5 dl vízben feltesszük főni. Sóval, hagymakarikákkal, babérlevéllel, borssal ízesítjük.
  2. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, kevés olajban megpároljuk, majd beletesszük a pirospaprikát.
  3. A félig párolt zöldségeket a levesbe rakjuk.
  4. Hozzáadjuk a tejfölt, és citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.
  5. Végül beleöntjük a bort, beletesszük a halhúst és az ikrát.
  6. Közepes tűzön 10-12 perc alatt készre főzzük, majd megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával.
  7. Betétként csíkokra vágott, pirított zsemlét kínálunk hozzá.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Halleves karácsonyra
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Hal receptek, Leves receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − nyolc =