Gyümölcsleves fehérborral

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Nem fogyunk ki a nyár ételeiből, a gyümölcsleves fehérborral egy kedvenc – ráadásul hidegen fogyasztandó – üdítő levesféleség. Tartjuk magunkat ahhoz az ötletünkhöz, hogy a tikkasztó nyári napokon a gyümölcsből és a zöldségből készült receptek az igazán ajánlható ételek. Gyümölcslevesünk alapja az őszibarack és a ribizli.

Gyümölcsleves fehérborral receptje

Hozzávalók

5 dl tej,
1-1 dl tejszín és fehérbor,
4 őszibarack,
20 dkg ribizli,
2-3 evőkanál cukor,
kis darab fahéj,
1 citrom.

Gyümölcsleves fehérborral elkészítése

A tejet a fahéjjal felforraljuk.
Amikor levesszük a tűzről, elkeverünk benne 2 evőkanál cukrot.
A ribizlit leszemezzük, a barackot megtisztítjuk, és kimagozzuk.
Néhány ribizliszemet félreteszünk, és a többit tejszínnel, és borral összeturmixoljuk.
Hozzászűrjük a kihűlt tejet, összekeverjük, ha szükséges még cukrot tehetünk hozzá, vagy pár csepp citromlével ízesítjük. Beletesszük a feldarabolt barackot, és jól lehűtjük.
Tálaláskor citrom karikával, citromfűvel, és a félre tett ribizlivel díszítjük.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − öt =