Gombás korhelyleves

Recept:

Az év végi mulatságokhoz ajánlottunk már egy korhelylevest. Most a farsangi időszak mulatozásaihoz ajánljuk a gombás korhelylevest. Természetesen a másnaposság elkerülésére is van receptünk.

Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst, megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a savanyú káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Fedővel letakarva főzzük. Közben a vékonyra felszeletelt gombát kevés olajban megpirítjuk, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. A pirított gombát a káposztához keverjük, felengedjük, és forraljuk. Világos rántást készítünk, ezzel a levest besűrítjük. Beletesszük a felkarikázott kolbászt, a tejfölt, és még 2-3 percig forraljuk.

Hozzávalók

  • 25 dkg füstölt hús,
  • 10 dkg füstölt kolbász,
  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 10 dkg gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • só.

Tálalás

Forrón tálaljuk, ez egy meleg leves.

Trükk

A korhely levesek fontos összetevője a káposzta.

Hasonlók

Kategória: Leves receptek Címkék: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × öt =