Gombakrémleves

Gombakrémleves levesgyönggyelGombakrémlevesehez elvileg nem kell levesgyöngy, mi azonban keveseltük a pirított gombát a levesben, ezért dúsítottunk egy kicsit!

Gombakrémleves hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • olaj,
  • só, bors, levesgyöngy ízlés szerint.

Gombaleves elkészítése

  1. Megtisztítjuk a gombát és a vöröshagymát.
  2. A gomba kb. kétharmadát összedaraboljuk, kevés olajon megdinszteljük.
  3. A felaprított gombát hozzáadjuk, rövid ideig pirítjuk, majd kb.: 2 dl vízzel felengedjük.
  4. Sóval, borssal ízesítjük, készre főzzük, majd összeturmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
  5. Amíg fő a gomba, a maradék gombafejeket formásra összeaprítjuk és barnára pirítjuk.
  6. Tálalás előtt hozzákeverjük a pirított gombát és ízlés szerint levesgyöngyöt adunk hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 + 19 =