Gazpacho – paradicsomos spanyol leves

A gazpacho paradicsomos alapú hűsítő spanyol levesként került be a köztudatba, bár egyes vélekedések szerint a rómaik is készítettek valami hasonlót annak idején. Hogy ki, mikor készítette az első gazpachot, annak semmi jelentősége sincs ugyan úgy mint arról beszélni, hogy Puskásék anno világbajnoki döntőt játszottak a németekkel. Gazpacho kovászos uborkával. Nézze meg a receptet!

koviubi

Gazpacho receptje

Hozzávalók

20 dkg zöldpaprika,
20 dkg kovászos uborka,
15 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál majonéz,
1 dl tejszín,
0,5 dl félszáraz fehérbor,
2 dl paradicsom ivólé,
1 citrom,
petrezselyem.

Gazpacho elkészítése

A paprikát, paradicsomot, kovászos uborkát összedaraboljuk, kissé megsózzuk, és fél óráig állni hagyjuk.
Reszelt hagymát, zúzott fokhagymát, és finomra vágott petrezselymet, citromlevet, paradicsomlevet adunk hozzá, és alaposan összeturmixoljuk.
Átpasszírozzuk, hozzáadjuk a majonézt, a tejszínt, a bort, és a maradék ivólevet.
Jól lehűtve pirított zsemle szeletekkel tálaljuk.

Hasonló receptek

  • Fokhagymás uborkaleves receptjeFokhagymás uborkaleves receptje Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón is fogyasztható. A rekkenő hőségben biztosan […]
  • Csirkés garnélás tészta receptjeCsirkés garnélás tészta receptje A csirkés garnélás tészta nem fogja megterhelni senkinek sem a gyomrát, így jó szívvel ajánljuk a forró nyári napokra is.
  • Házi ketchupHázi ketchup Házi ketchup szendvicsekhez, húsokhoz, pizzákhoz, makarónihoz, olaszos tésztákhoz, sült burgonyához, vagy akár parizeres kenyérhez is. […]
  • CsemegeuborkaCsemegeuborka Eltesszük a csemegeuborka összetevőket - uborka, kapor, torma, babérlevél és mustármag - a befőttesüvegbe, majd ráöntjük a kifőzött, […]
  • Kovászos uborka eltevéseKovászos uborka eltevése A kovászos uborka eltevése az elkészítésből és a tartósításból áll. Részletesen elmagyarázzuk mit és hogyan csinálj, így nyugodtan […]
Recept kategória: Leves receptek és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 − hat =