Gazpacho – paradicsomos spanyol leves

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A gazpacho paradicsomos alapú hűsítő spanyol levesként került be a köztudatba, bár egyes vélekedések szerint a rómaik is készítettek valami hasonlót annak idején. Hogy ki, mikor készítette az első gazpachot, annak semmi jelentősége sincs ugyan úgy mint arról beszélni, hogy Puskásék anno világbajnoki döntőt játszottak a németekkel. Gazpacho kovászos uborkával. Nézze meg a receptet!

koviubi

Gazpacho receptje

Hozzávalók

20 dkg zöldpaprika,
20 dkg kovászos uborka,
15 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál majonéz,
1 dl tejszín,
0,5 dl félszáraz fehérbor,
2 dl paradicsom ivólé,
1 citrom,
petrezselyem.

Gazpacho elkészítése

A paprikát, paradicsomot, kovászos uborkát összedaraboljuk, kissé megsózzuk, és fél óráig állni hagyjuk.
Reszelt hagymát, zúzott fokhagymát, és finomra vágott petrezselymet, citromlevet, paradicsomlevet adunk hozzá, és alaposan összeturmixoljuk.
Átpasszírozzuk, hozzáadjuk a majonézt, a tejszínt, a bort, és a maradék ivólevet.
Jól lehűtve pirított zsemle szeletekkel tálaljuk.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 2 =