Francia hagymaleves

Recept:

A francia hagymaleveshez egy leveskockából készített húslevest használunk fel alapanyagként. Régen kínáltunk levest, most húsvét közeledtével itt az ideje.

Vajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát. Megsózzuk, felöntjük az előzőleg elkészített húslevessel, fehérborssal ízesítjük, majd puhára pároljuk. Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk, Ráreszeljük a sajtot és sütőbe toljuk, amíg a sajt ráolvad.

Hozzávalók

  • 50 dkg vöröshagyma,
  • 4 szelet francia kenyér,
  • 8 dkg edami sajt,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 liter húsleves kockából,
  • só,
  • őrölt fehérbors.

Tálalás

A levest tálba, vagy csészébe merjük, és rátesszük a pirítóst.

Trükk

A pirítóst valóban bele lehet tenni a levesbe, vagy csak mellé kínálhatjuk. Egyes helyeken a kész levest reszelt parmezán sajtra merve tálalják.

Hasonlók

  • ZöldséglevesZöldségleves A zöldséglevest lehetőleg friss zöldségből készítsük, bár a recept a mirelitet is […]
  • Genovai makaróniGenovai makaróni Recept: Ismét húsvéti ételekhez adunk tippet, mégpedig a böjti időszakra. A genovai […]
  • Vegetáriánus tálVegetáriánus tál Recept: Az ünnepi időszakok között vettük észre, hogy még nincs is vegetáriánus […]
  • Böjti fasírozott tojásBöjti fasírozott tojás Recept: A böjti fasírozott tojás lényege, hogy nincsen benne hús, azaz akik a húsvét […]
  • Sajtos tojásSajtos tojás Recept: A recept nagypénteken jelenik meg, tehát hús nélküli, ám finom étel a sajtos […]
  • kedvenc-receptek.huParajpogácsa tükörtojással Recept: A parajpogácsa tükörtojással ismét egy húsvéti étel, pontosabban a böjti […]
  • Fokhagymás uborkaleves receptjeFokhagymás uborkaleves receptje Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón […]
  • Burgonyapüré leves receptjeBurgonyapüré leves receptje A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a […]
Kategória: Leves receptek Címkék: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy + 20 =