Fokhagymás uborkaleves receptje

Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón is fogyasztható. A rekkenő hőségben biztosan jól esik majd ez a finom nyárias étel, különösen, ha tálalás előtt betesszük a hűtőbe.

A forró napokon tartózkodjunk a zsíros, nehéz ételek fogyasztásától! Egy könnyű salátával, friss gyümölccsel vagy egy üdítő levessel csillapítsuk éhségünket! A hideg uborkaleves, ahogy mi készítjük:

Fokhagymás uborkaleves receptje

Hozzávalók

  • 5 dl joghurt,
  • 1 db nagy uborka,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál vaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 teáskanál finomra vágott petrezselyem,
  • ételízesítő, só, őrölt bors.

A könnyű nyári recept elkészítése

  1. A joghurtot fél liter vízzel hidegen elkeverjük.
  2. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd világosra pirítjuk benne a lisztet és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselyem felét.
  3. Kb.: fél liter vízzel felöntjük a rántást és csomómentesre keverjük.
  4. Sóval, ételízesítővel fűszerezve felforraljuk, majd beleadjuk a felhígított joghurtot és amikor együtt is felforrt, levesszük a tűzről.
  5. Ízlés szerint megborsozzuk, majd tányérok, vagy csészékben tálaljuk, a tetejére petrezselymet szórunk.
  6. Betétként metéltre vágott uborkát adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × 3 =