Fokhagymás uborkaleves receptje

Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón is fogyasztható. A rekkenő hőségben biztosan jól esik majd ez a finom nyárias étel, különösen, ha tálalás előtt betesszük a hűtőbe.

A forró napokon tartózkodjunk a zsíros, nehéz ételek fogyasztásától! Egy könnyű salátával, friss gyümölccsel vagy egy üdítő levessel csillapítsuk éhségünket! A hideg uborkaleves, ahogy mi készítjük:

Fokhagymás uborkaleves receptje

Hozzávalók

  • 5 dl joghurt,
  • 1 db nagy uborka,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál vaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 teáskanál finomra vágott petrezselyem,
  • ételízesítő, só, őrölt bors.

A könnyű nyári recept elkészítése

  1. A joghurtot fél liter vízzel hidegen elkeverjük.
  2. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd világosra pirítjuk benne a lisztet és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselyem felét.
  3. Kb.: fél liter vízzel felöntjük a rántást és csomómentesre keverjük.
  4. Sóval, ételízesítővel fűszerezve felforraljuk, majd beleadjuk a felhígított joghurtot és amikor együtt is felforrt, levesszük a tűzről.
  5. Ízlés szerint megborsozzuk, majd tányérok, vagy csészékben tálaljuk, a tetejére petrezselymet szórunk.
  6. Betétként metéltre vágott uborkát adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Hasonló receptek

  • SertéssültSertéssült Sertéssült receptünk elkészítéséhez, combot, lapockát vagy tarját ajánlunk. Egyszerű, hagyományos, hagymás recept. Jó étvágyat kívánunk […]
  • ZöldséglevesZöldségleves A zöldséglevest lehetőleg friss zöldségből készítsük, bár a recept a mirelitet is megengedi. Jó étvágyat a zöldségleveshez!
  • Gazpacho – paradicsomos spanyol levesGazpacho – paradicsomos spanyol leves Hidegen fogyasztandó leves a gazpacho. A paradicsomot, paprikát és a kovászos uborkát és a többi összetevőt összeturmixoljuk, majd […]
  • Színes salátaSzínes saláta Színes saláta receptünkhöz sokféle finom, friss tavaszi zöldséget használunk. Egy egészséges étel, melynek fő színeit a fekete olajbogyó, […]
  • Vizes uborkaVizes uborka Uborka, kapor és só, ez a vizes uborka egyik titka. A másik, hogy miután az üvegbe beletettük az összetevőket, nem kötjük le azonnal, csak […]
Posted in Leves receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × egy =