Fokhagymás uborkaleves receptje

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón is fogyasztható. A rekkenő hőségben biztosan jól esik majd ez a finom nyárias étel, különösen, ha tálalás előtt betesszük a hűtőbe.

A forró napokon tartózkodjunk a zsíros, nehéz ételek fogyasztásától! Egy könnyű salátával, friss gyümölccsel vagy egy üdítő levessel csillapítsuk éhségünket! A hideg uborkaleves, ahogy mi készítjük:

Fokhagymás uborkaleves receptje

Hozzávalók

  • 5 dl joghurt,
  • 1 db nagy uborka,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál vaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 teáskanál finomra vágott petrezselyem,
  • ételízesítő, só, őrölt bors.

A könnyű nyári recept elkészítése

  1. A joghurtot fél liter vízzel hidegen elkeverjük.
  2. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd világosra pirítjuk benne a lisztet és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselyem felét.
  3. Kb.: fél liter vízzel felöntjük a rántást és csomómentesre keverjük.
  4. Sóval, ételízesítővel fűszerezve felforraljuk, majd beleadjuk a felhígított joghurtot és amikor együtt is felforrt, levesszük a tűzről.
  5. Ízlés szerint megborsozzuk, majd tányérok, vagy csészékben tálaljuk, a tetejére petrezselymet szórunk.
  6. Betétként metéltre vágott uborkát adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × egy =