Csibekrémleves

Recept:

A tegnapi leveshez képest egy kicsit bonyolítunk, ám így is egy egyszerű ételről van szó. Az elkészítési idő kevesebb mint 30 perc, tehát nem a konyhában telik a nap, legalábbis nem emiatt a leves miatt.

Az apróra vágott hagymát 1 evőkanál margarinba üvegesre pároljuk, ráöntjük a húslevest és a tejszínt, ízlés szerint fűszerezzük, majd takaréklángon 15 percig főzzük. Közben a kockára vágott sonkát és a napraforgómagot kevés olajban megpirítjuk, szalvétán leszárítjuk. A zellert apróra vágjuk. A tejfölt 1 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük, és habverővel a leveshez adjuk. Még 5 percig forraljuk, majd tányérokba kanalazzuk.

Hozzávalók

  • 5dl csirkehúsleves,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 dl tejföl,
  • só,
  • bors,
  • majoránna,
  • kevés liszt,
  • olaj, és margarin.

A levesbetéthez

  • 1 csokor zeller levél,
  • 10 dkg gépsonka,
  • 2 evőkanál napraforgómag.

Tálalás

A levest a pirított napraforgómaggal, sonkakockával, zellerrel megszórva tálaljuk.

Trükk

Az elején hozzáadott húslevest készítsük húsleveskockából!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × kettő =