Burgonyapüré leves receptje

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a tejfölös habarást választottuk.

Egész évben jó választás:

Burgonyapüré leves receptje

Hozzávalók

  • 1 kg újburgonya,
  • 2 erőleveskocka,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csapott evőkanál liszt,
  • 1 diónyi vaj,
  • pirított zsemlekocka,
  • petrezselyem,
  • őrölt bors, só

A burgonyapüré leves elkészítése

  1. Az újkrumplit apró kockákra vágjuk.
  2. A leveskockákkal vizet forralunk majd belerakjuk a felkockázott burgonyát úgy, hogy a lé jól ellepje!
  3. A puhára főtt krumplit a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük.
  4. Visszatesszük a tűzhelyre és ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  5. Mikor felforrt, tejfölben elkevert liszttel behabarjuk és kiforraljuk.
  6. Tálalás előtt elkeverünk benne egy dió nagyságú vajdarabot, majd a tányérokba mert leves tetejére pirított zsemlekockát és finomra vágott petrezselymet szórunk, melegen kínáljuk.

Ha valaki nem akar vacakolni a zsemle kockázásával, pirításával, az tehet ebbe az ételbe levesgyöngyöt is.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 3 =