Borleves

A borleves elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a benne lévő tojások nehogy összefussanak. Ősszel, szüret idején talán a legaktuálisabb leves receptünk következik!

Ha nem kevergetjük folyamatosan a borlevest főzés közben, akkor a tojások könnyen összeugorhatnak!

Borleves receptje

Hozzávalók

  • 0,5 liter bor,
  • 6 dl víz,
  • 2 tojás sárgája,
  • 10 dkg porcukor,
  • fahéj,
  • citromhéj,
  • narancshéj.

Elkészítése

  1. A porcukrot és a fűszereket elkeverjük a tojások sárgájával.
  2. Felöntjük a borral és a vízzel.
  3. Kis lángon állandó kevergetés mellett forrásig összemelegítjük..
  4. Ha felforrt, levesszük a tűzről és habverővel habosítjuk.
  5. Csészében tálaljuk.

Hasonlók

  • BorsodóBorsodó Így készül a borsodó: Kis lángon gőz fölött főzzük fel a bor, víz, tojássárgája és a […]
  • Édes kekszgolyó receptjeÉdes kekszgolyó receptje Sütés nélkül készül a kekszgolyó nevű édesség. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat, […]
  • Rokfortos sült burgonya receptjeRokfortos sült burgonya receptje Először megsütjük a krumplit, majd elkészítjük a rokfort sajtos szószt, amivel később […]
  • Képviselőfánk receptje egyszerűenKépviselőfánk receptje egyszerűen Nagyon szereted, de eddig nem mertél nekilátni, hogy elkészítsd a képviselőfánkot. Ezzel […]
  • Szőlős lepénySzőlős lepény A szőlős lepényt úgy készítjük, hogy a tésztát kinyújtjuk, felét tepsibe tesszük és […]
  • Brokkolis burgonyalevesBrokkolis burgonyaleves Recept: Hamarosan jelentkezünk Valentin napi - vagy ha tetszik Bálint napi - […]
  • Karácsonyi borlevesKarácsonyi borleves Kellemes ünnepi leves a fehér borból készült karácsonyi borleves. Előmelegített […]
  • Fokhagymás uborkaleves receptjeFokhagymás uborkaleves receptje Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón […]
Kategória: Leves receptek Címkék: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 − hét =