Borleves

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A borleves elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a benne lévő tojások nehogy összefussanak. Ősszel, szüret idején talán a legaktuálisabb leves receptünk következik!

Ha nem kevergetjük folyamatosan a borlevest főzés közben, akkor a tojások könnyen összeugorhatnak!

Borleves receptje

Hozzávalók

  • 0,5 liter bor,
  • 6 dl víz,
  • 2 tojás sárgája,
  • 10 dkg porcukor,
  • fahéj,
  • citromhéj,
  • narancshéj.

Elkészítése

  1. A porcukrot és a fűszereket elkeverjük a tojások sárgájával.
  2. Felöntjük a borral és a vízzel.
  3. Kis lángon állandó kevergetés mellett forrásig összemelegítjük..
  4. Ha felforrt, levesszük a tűzről és habverővel habosítjuk.
  5. Csészében tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 6 =