Zöldbabos lecsó receptje

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Sokadik lecsó receptünkkel arra is rávilágítunk, hogy mennyire változatosan el lehet készíteni ugyan azt az ételt. Receptünk alapja a paprika, paradicsom és a zöldbab – pici szalonnával. Nyáron, friss zöldségekből elkészítve az igazi!

Mi így csináljuk:

Zöldbabos lecsó magyarosan receptje

Hozzávalók

  • 70 dkg paprika,
  • 20 dkg zöldbab,
  • 50 dkg paradicsom,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • 1-2 gerezd fokhagyma,
  • ételízesítő, olaj, só,

A zöldbabos lecsó elkészítése

  1. A zöldbabot kisebb darabokra vágjuk és megmossuk.
  2. Ételízesítővel megszórt vízben, fedő alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
  3. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírját kisütjük.
  4. A szalonnát kiszedjük az edényből és a zsiradékban megpirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát.
  5. Beletesszük az összevágott paprikát, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomot.
  6. Ízlés szerint megsózzuk, majd fedő alatt együtt puhára pároljuk.
  7. Miután megpuhult, hozzákeverjük a megfőzött zöldbabot és együtt átforrósítjuk.
  8. Tálaláskor a tetejére szórjuk a szalonnatepertőt és nyers zöldpaprika karikákkal díszítjük.

A lecsó a hagyományos, híres magyar étel klasszikusok közé tartozik. Habár a lecsó balkáni eredetű étel, ma már a magyar gasztronómia egyik alappillérének tartják. (Wikipédia)

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Különleges receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × négy =