Virslis lecsó

Még egy lecsó recept, ebben viszont van egy kis hús – már amennyi a virsliben található. A virslis lecsó recept elkészítése semmilyen nehézséget nem okoz annak, aki már bármilyen lecsót el tud készíteni. Az azonban tévedés, hogy a megfőzött virsli összekeverjük a kész lecsóval és más dolgunk nincs is. Lássuk a receptet!

Virsli

Virslis lecsó receptje

Hozzávalók

50 dkg zöldpaprika,
25 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
6 virsli,
olaj,
pirospaprika, őrölt bors,só.

Virslis lecsó elkészítése

Kevés olajban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kisebb darabokra vágott paprikát.
Rövid ideig együtt pároljuk, majd a lehéjazott paradicsomat is hozzáadjuk.
Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, majd lefedjük, és mérsékelt lángon puhára pároljuk.
Közben a virsliket előkészítjük, majd bő vízben előfőzzük.
Amíg még langyos, felkarikázzuk, a lecsóhoz adjuk, és készre főzzük.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő + húsz =