Tojáslepény gazdagon receptje

A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept elkészítése során olyan serpenyőre lesz szükségünk, amit a sütőbe is be tudunk tenni, azaz nem műanyag a nyele. Ne felejtse el megmosni a tojás héját felhasználás előtt! Akár egy praktikus eszköz is lehet belőle, a recept végén eláruljuk, mire tudja majd felhasználni.

Mi így készítjük a tojáslepényt gazdagon:

Szalonnás, kolbászos, zöldséges tojáslepény receptje

Hozzávalók

  • 8 tojás,
  • 1 dl tejföl,
  • 30 dkg újburgonya,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg főtt zöldbab,
  • 15 dkg füstölt szalonna,
  • 15 dkg kolbász,
  • őrölt bors, só

Tojáslepény gazdagon készítve

  1. A felkockázott szalonnát külön zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt és a zöldségeket.
  2. Miután a gomba leve elpárolgott, mindent kiszedünk a serpenyőből és az ott maradt zsiradékban megsütjük a karikára vágott krumplit.
  3. Felverjük a tojásokat, hozzá keverjük a tejfölt, ízlés szerint fűszerezzük, és a megpuhult krumplira öntjük.
  4. Mikor keményre sült a tojás, az előzőleg elkészített gombás ragut a tetejére rakjuk és serpenyőstől az előmelegített sütőben átsütjük.
  5. Hagymaszeletekkel, karikára vágott zöldpaprikával díszítve tálaljuk.

A tojáshéjat alaposan meg kell mosni, mielőtt felütjük a tojásokat. Ez akkor is jól jöhet, ha tojáshéjdarabka kerül a felütött tojásba. A legkönnyebb onnan eltávolítani, egy másik tojáshéj darabbal, mert abban nem csúszkál ide-oda…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × 2 =