Tojáslepény gazdagon receptje

A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept elkészítése során olyan serpenyőre lesz szükségünk, amit a sütőbe is be tudunk tenni, azaz nem műanyag a nyele. Ne felejtse el megmosni a tojás héját felhasználás előtt! Akár egy praktikus eszköz is lehet belőle, a recept végén eláruljuk, mire tudja majd felhasználni.

Mi így készítjük a tojáslepényt gazdagon:

Szalonnás, kolbászos, zöldséges tojáslepény receptje

Hozzávalók

  • 8 tojás,
  • 1 dl tejföl,
  • 30 dkg újburgonya,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg főtt zöldbab,
  • 15 dkg füstölt szalonna,
  • 15 dkg kolbász,
  • őrölt bors, só

Tojáslepény gazdagon készítve

  1. A felkockázott szalonnát külön zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt és a zöldségeket.
  2. Miután a gomba leve elpárolgott, mindent kiszedünk a serpenyőből és az ott maradt zsiradékban megsütjük a karikára vágott krumplit.
  3. Felverjük a tojásokat, hozzá keverjük a tejfölt, ízlés szerint fűszerezzük, és a megpuhult krumplira öntjük.
  4. Mikor keményre sült a tojás, az előzőleg elkészített gombás ragut a tetejére rakjuk és serpenyőstől az előmelegített sütőben átsütjük.
  5. Hagymaszeletekkel, karikára vágott zöldpaprikával díszítve tálaljuk.

A tojáshéjat alaposan meg kell mosni, mielőtt felütjük a tojásokat. Ez akkor is jól jöhet, ha tojáshéjdarabka kerül a felütött tojásba. A legkönnyebb onnan eltávolítani, egy másik tojáshéj darabbal, mert abban nem csúszkál ide-oda…

Hasonló receptek

  • Zöldbabos lecsó receptjeZöldbabos lecsó receptje Nyáron, friss zöldségekből elkészítve az igazi a zöldbabos lecsó, melynek alapja a zöldpaprika, paradicsom és a zöldbab - pici […]
  • Juhtúrós gomba receptjeJuhtúrós gomba receptje A csiperkegombát visszatöltjük saját magába, így kapjuk ezt a finom előételt, amit nyáron a könnyű étkezések idején körettel akár […]
  • Házias rakott burgonyaHázias rakott burgonya A házias rakott burgonya (rakott krumpli) 20 perc alatt megsül, és tele van magyaros ízekkel. A szalonnás, tejfölös, kolbászos rakott étel […]
  • Rakott zöldbab pörkölttel receptjeRakott zöldbab pörkölttel receptje A zöldséges ételek fogyasztása a kánikula idején különösen ajánlott, így a rakott zöldbab is jól fog esni a meleg napokon. Hogy a maradék […]
  • Cserkészkolbász szalonnában sütveCserkészkolbász szalonnában sütve Így készül a cserkészkolbász szalonnában: nyárson sültek jellegzetessége, hogy a húst összevágjuk és valahogy nyársra fűzzük. Aztán […]
Posted in Különleges receptek and tagged , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hét − hat =