Csillag alakú szilveszteri borkocsonya

Recept:

A borkocsonya egy érdekes, év végi, szilveszteri mulatságokhoz ajánlott alkohol tartalmú édesség.

A bort a cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal ízesítve felforraljuk. A zselatint 1 dl vízzel forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről, és rászűrjük a forralt bort. A lehűtött csillag formába a kissé lehűlt zselatinos bort beleöntjük. A felkarikázott banánokat és a gerezdekre szedett narancsokat egy hurkapálcával ízlés szerint elrendezve belerakjuk a formába, és hűtőszekrényben dermesztjük.

Hozzávalók

  • 1 üveg rozé bor,
  • 10 dkg cukor,
  • fél citrom leve,
  • 2-2-banán és narancs,
  • 4 szem szegfűszeg,
  • kis darabka fahéj,
  • 1 tasak zselatin.

Tálalás

A borkocsonyát egy kerek tálra borítjuk, és tejszínhabot kínálunk hozzá.

Trükk

Tálalás előtt forró vízbe mártjuk a formát, így könnyebb lesz kivenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 + 14 =