Sonkával töltött burgonyatekercs

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A mai kínálatunk a sonkával töltött burgonyatekerccsel bővül. Sonka, tojás – ez adja a húsvéti feelinget.

A sós vízben megfőtt burgonyát áttörjük. Liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, egyenletesen megszórjuk a darált sonkával, és tejföllel megkenjük. Összegöngyöljük, és olajozott szalvétába hengergetjük, a “kolbász” két végét zsineggel megkötjük. 30-35 percig sós vízben főzzük.

Hozzávalók

  • 50 dkg főtt burgonya,
  • 30 dkg főtt füstölt sonka,
  • 15 dkg liszt,
  • 3 tojás,
  • 1-1 dl tejföl és olaj,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • só.

Tálalás

A szalvétából kicsomagoljuk, felszeleteljük, és olajban pirított morzsával leöntve tálaljuk.

Trükk

Az olajos szalvétával sima és könnyen elválasztható felületet kapunk.


Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Különleges receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 11 =