Sonkával töltött burgonyatekercs

Sonkával töltött burgonyatekercs. Töltött, főtt tészta! A Sonka és a tojás adja a húsvéti feelinget.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A sós vízben megfőtt burgonyát áttörjük. Liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, egyenletesen megszórjuk a darált sonkával, és tejföllel megkenjük. Összegöngyöljük, és olajozott szalvétába hengergetjük, a „kolbász” két végét zsineggel megkötjük. 30-35 percig sós vízben főzzük.

Hozzávalók

  • 50 dkg főtt burgonya,
  • 30 dkg főtt füstölt sonka,
  • 15 dkg liszt,
  • 3 tojás,
  • 1-1 dl tejföl és olaj,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • só.

Tálalás

A szalvétából kicsomagoljuk, felszeleteljük, és olajban pirított morzsával leöntve tálaljuk.

Trükk

Az olajos szalvétával sima és könnyen elválasztható felületet kapunk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

16 − tizenöt =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház