Sárgabaracksajt

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Egy finomságot kínálok desszertnek a mai napon, a sárgabaracksajtot. Vízgőz fölött megfőzzük, majd átpasszírozzuk a gyümölcsöt. Csak diót adunk – keverünk – hozzá, vagy esetleg mandulát, pisztáciát. Hagyjuk kihűlni és fogyasztásig hűvös helyen tartsuk!

Sárgabaracksajt receptje

Hozzávalók

3,5 kg érett sárgabarack,
kb. 1,6 kg kristálycukor,
10 dkg dió, mandula,
liszt.

Sárgabaracksajt elkészítése

A barackokat meghámozzuk, félbevesszük, kimagozzuk, és vízgőz fölé állított edénybe rakjuk.
Lefedjük, és a gőz fölött puhára főzzük a gyümölcsöt, majd átpaszírozzuk.
Minden kiló paszírozott gyümölcshöz 80 dkg cukrot keverünk, durvára vágott diót adunk hozzá, és vízgőz fölött tovább főzzük, amíg a kanáltól elválik.
Kilisztezett lapos edénybe öntjük, és amikor megdermedt kiborítjuk.
Szellős, száraz helyen szárítjuk még néhány napig, majd papírdobozba rakva, hűvös, száraz helyen tároljuk.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Különleges receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − hét =