Sárgabarackhab

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Ha maradt még sárgabarack és nem használták el az összeset a lekvárhoz, akkor ajánlok egy hamis fagyit, ami sárgabarackhab néven került be a receptek közé. Nálunk egyébként a barackfa évről évre olyan termést hozott, hogy az a gyümölcs volt csak érett, ami lehullott a földre. Ennek következtében sokáig volt gyümölcsünk, csak alaposan meg kellett mosni az érett sárgabarack szemeket.

Sárgabarackhab receptje

Hozzávalók

40 dkg sárgabarack,
4 tojásfehérje,
12 dkg porcukor,
5 dkg csokoládé,
1 tasak vaníliás cukor.

Sárgabarackhab elkészítése

A barackot forró vízbe mártjuk, így könnyen eltávolítható a héja. Kimagozzuk, a húsát apró kockára vágjuk.
A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, belekeverjük a vaníliás cukrot, és a barackot.
Előhűtött poharakba töltjük, és a hab tetejét reszelt csokoládéval diszítjük.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Különleges receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + tizenhárom =