Ribizlivel töltött alma

Ez az édesség  a különleges receptek közé került, mert nem találtunk neki jobb helyet. A ribizlivel töltött alma egy félig-meddig megfőzött almából és a bele töltött finomságból áll. Tejszínt is tartalmaz a töltelék, meleg nyári napokon lehűtve ajánljuk!

Ribizlivel töltött alma receptje

Hozzávalók

4 nagy alma,
15 dkg ribizli,
10 dkg cukor,
2 dl tejszín,
5 dkg mandula,
fél citrom leve.

Instructions

A meghámozott almák belsejét kivájjuk úgy, hogy tölthetőek legyenek, majd citromlével ízesítet cukros szirupban félpuhára főzzük.
Kiemeljük, jól lecsöpögtetjük, majd kihűtjük.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a megmosott ribizlit, és az almákba töltjük, a külsejüket csíkokra vágott mandulával megtűzdeljük.

Recept kategória: Különleges receptek és recept címke: .

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hét − 5 =