Ribizlivel töltött alma

Ez az édesség  a különleges receptek közé került, mert nem találtunk neki jobb helyet. A ribizlivel töltött alma egy félig-meddig megfőzött almából és a bele töltött finomságból áll. Tejszínt is tartalmaz a töltelék, meleg nyári napokon lehűtve ajánljuk!

Ribizlivel töltött alma receptje

Hozzávalók

4 nagy alma,
15 dkg ribizli,
10 dkg cukor,
2 dl tejszín,
5 dkg mandula,
fél citrom leve.

Instructions

A meghámozott almák belsejét kivájjuk úgy, hogy tölthetőek legyenek, majd citromlével ízesítet cukros szirupban félpuhára főzzük.
Kiemeljük, jól lecsöpögtetjük, majd kihűtjük.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a megmosott ribizlit, és az almákba töltjük, a külsejüket csíkokra vágott mandulával megtűzdeljük.

One thought on “Ribizlivel töltött alma

  1. Borné Németh Judit

    Ezt én is ki fogom próbálni, mihelyst több gyümölcs lesz. Finom lehet!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 2 =