Padlizsántokány

A rövid padlizsán sorozatunk – egyenlőre – utolsó darabja a padlizsántokány. Mivel tokányféleségről van szó, biztosan van benne szalonna, hagyma, tejföl és só. A hús helyett azonban ez a tokány padlizsánt tartalmaz és nem biztos hogy elmarad ízében a húsos ételek mögött. A kevés – mindössze 10 dkg – szalonna nem akadályozott meg bennünket abban, hogy a vegetáriánus kategóriába soroljuk a padlizsántokányt.

Padlizsántokány receptje

Hozzávalók

4 padlizsán,
1 fej vöröshagyma,
10dkg zöldpaprika
10dkg füstölt szalonna,
4 dkg liszt,
2 dl tejföl,
pirospaprika,
só.

Padlizsántokány elkészítése

A megtisztított padlizsánokat ujjnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk.
Megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, zsírjában hagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával.
Beletesszük a padlizsánt, és a kockára vágott paprikát.
Megsózzuk, és nem erős tűzön a padlizsán puhulásáig pároljuk.
Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, és felforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek

  • SajttekercsSajttekercs Sajtos vegetáriánus receptünk friss sárgarépával készül. A sajttekercs hamar megvan, ám […]
  • Sajtos zöldborsó pirított gombávalSajtos zöldborsó pirított gombával Az előre pirított gombát és zöldborsót tepsibe rakjuk, majd forró sütőben tojással és […]
  • Padlizsán reggelirePadlizsán reggelire A padlizsán mint a receptek főszereplője most köszönt be oldalunkra, eddig valahogy nem […]
  • PadlizsánsalátaPadlizsánsaláta A padlizsánsaláta megint egy olyan salátarecept, amit elkészítés után önmagában - […]
  • Zöldséges chilis tésztaZöldséges chilis tészta Egy tepsiben friss tavaszi zöldségekkel halmozzuk fel a zöldséges chilis tésztát, majd […]
Posted in Különleges receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × három =