Padlizsántokány

A rövid padlizsán sorozatunk – egyenlőre – utolsó darabja a padlizsántokány. Mivel tokányféleségről van szó, biztosan van benne szalonna, hagyma, tejföl és só. A hús helyett azonban ez a tokány padlizsánt tartalmaz és nem biztos hogy elmarad ízében a húsos ételek mögött. A kevés – mindössze 10 dkg – szalonna nem akadályozott meg bennünket abban, hogy a vegetáriánus kategóriába soroljuk a padlizsántokányt.

Padlizsántokány receptje

Hozzávalók

4 padlizsán,
1 fej vöröshagyma,
10dkg zöldpaprika
10dkg füstölt szalonna,
4 dkg liszt,
2 dl tejföl,
pirospaprika,
só.

Padlizsántokány elkészítése

A megtisztított padlizsánokat ujjnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk.
Megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, zsírjában hagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával.
Beletesszük a padlizsánt, és a kockára vágott paprikát.
Megsózzuk, és nem erős tűzön a padlizsán puhulásáig pároljuk.
Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, és felforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonlók

Kategória: Különleges receptek Címkék: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 − 3 =