Mogyorópuding

A mogyorópuding elkészítéséhez darált pörkölt mogyorót használunk, mogyoróöntettel tálaljuk. Főzött édesség.

Mogyorópuding

Hozzávalók

  • 2,5 dl tej,
  • 8 dkg vaj,
  • 8 dkg mogyoró,
  • 10 dkg liszt,
  • 10 dkg cukor,
  • 4 tojás,
  • só.

Készítsünk mogyorópudingot!

  1. A tejet 5 dkg vajjal, csipet sóval feltesszük főni.
  2. Amikor felforrt, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, és nem erős tűzön addig főzzük, míg az edény falától elválik.
  3. A tűzről levéve egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd a darált pörkölt mogyorót.
  4. Végül a tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, és a mogyorós masszához keverjük.
  5. A pudingformákat a maradék vajjal kikenjük, porcukorral kihintjük, és félig meg töltjük a pudinggal.
  6. Vízgőzbe állítjuk a formákat, és letakarva a sütőben kigőzöljük.
  7. Mogyoróöntettel tálaljuk.

Hasonlók

Posted in Különleges receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × három =