Melba kehely

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Ahogy szoktuk mondani, ami benne van az őszibarackos melba kehelyben, az külön-külön is finom, akkor összeállítva miért ne lenne az? A fő összetevő szerintem az őszibarack, de lehet hogy más a vanília fagylaltra, vagy a Maraschino likőrre szavaz. A melba kehelyben alul a vaníliafagylat, középen az őszibarack és a likőr, felül a tejszínhab és a mandula van.

Melba kehelyhozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 4 őszibarack,
  • 30 dkg vaníliafagylalt,
  • 5 dkg porcukor,
  • 2 dl tejszín,
  • 5 dkg mandula,
  • 1 dl Maraschino likőr.

Melba kehely elkészítése

  1. Az őszibarackok héját eltávolítjuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
  2. Talpas poharakba tesszük a fagylaltot, tetejére tesszük a barackokat, majd ráöntjük a likőrt.
  3. Édes tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk durvára vágott mandulával.

Apropó, mi az a Maraschino likőr? Horváth, vagy olasz eredetű, színtelen, édes cseresznyelikőr.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Különleges receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − 7 =