Melba kehely

Ahogy szoktuk mondani, ami benne van az őszibarackos melba kehelyben, az külön-külön is finom, akkor összeállítva miért ne lenne az? A fő összetevő szerintem az őszibarack, de lehet hogy más a vanília fagylaltra, vagy a Maraschino likőrre szavaz. A melba kehelyben alul a vaníliafagylat, középen az őszibarack és a likőr, felül a tejszínhab és a mandula van.

Melba kehelyhozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 4 őszibarack,
  • 30 dkg vaníliafagylalt,
  • 5 dkg porcukor,
  • 2 dl tejszín,
  • 5 dkg mandula,
  • 1 dl Maraschino likőr.

Melba kehely elkészítése

  1. Az őszibarackok héját eltávolítjuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
  2. Talpas poharakba tesszük a fagylaltot, tetejére tesszük a barackokat, majd ráöntjük a likőrt.
  3. Édes tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk durvára vágott mandulával.

Apropó, mi az a Maraschino likőr? Horváth, vagy olasz eredetű, színtelen, édes cseresznyelikőr.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × öt =