Margarita sorbet

A margarita sorbet egy különleges fagyi, ami a nyár sláger gyümölcsét, a görög dinnyét veszi alapul. A dinnyét a felhasználáshoz pépesíteni kell, hogy ezt ki hogyan oldja meg, azt kérem küldje be hozzánk! Mi botmixerrel csináltuk. A sorbet egyébként egy fagylaltféleséget jelöl, én az alkoholos italok miatt azonban, melyeket felhasználunk a készítéséhez, inkább koktélként kategorizálom, még ha fagyottan is tálaljuk. Főképp a tequila késztetett erre…

Margarita sorbet receptje

Hozzávalók

1 kg kimagozott, pürésített görögdinnye,
1 dl citromlé,
3 evőkanál cukor,
5 cl tequila,
1 evőkanál triple sec, vagy narancslikőr.

A margarita sorbet elkészítése

A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és simára, csomómentesre keverjük.
A keveréket egy kapcsos tortaformába öntjük, lefedjük, és mélyhűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Amikor megfagyott kivesszük a formából, csillag alakú formával kivágjuk, és talpas poharakba szervírozzuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 2 =