Gyümölcsfagyi házilag

Gyümölcsfagyi, gyümölcsfagylalt házilag | kedvenc-receptek.huGyümölcsfagyi készítése házilag úgy történik, hogy összeturmixolunk egy csomó gyümölcsöt mascarponéval, majd – kis trükk után – a kész masszát lefagyasztjuk. De mi a trükk a hűsítő nyári receptben? Kiderül az is.

Gyümölcsfagyi házilag hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 10 dkg mascarpone,
  • 10 dkg málna,
  • 10 dkg kimagozott cseresznye,
  • 1 banán,
  • 2 db őszibarack,
  • 1 narancs,
  • 1 tojás fehérje,
  • cukor (édesítőszer), só.

Gyümölcsfagyi házilag elkészítése

  1. A megtisztított gyümölcsök húsát összeturmixoljuk, átpasszírozzuk.
  2. Az édesítőszerrel simára keverjük a mascarponét, majd hozzá keverjük a gyümölcspüréhez.
  3. Kevés sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan belekeverjük a gyümölcsös masszába.
  4. A kész gyümölcsfagyit mélyhűtőbe tesszük, fagyasztjuk.
  5. Tálalás előtt kb.: 20 perccel áttesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kissé meglágyuljon.
  6. Kiadagoljuk, friss gyümölccsel, karamellel díszíthetjük.

Hasonlók

Kategória: Különleges receptek Címkék: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt + 11 =