Fagyi gyümölcsből otthon készítve

Ha otthon készített fagyit fogyasztunk, akkor tudjuk miből készült. Ehhez a recepthez még fagyigép sem kell, csak egy fagyasztó szekrény. A receptből kiderül, hogyan lehet megelőzni, hogy a fagyasztóban kikristályosodjon a fagyi!

Fagyi otthon készítve

Gyümölcsfagyi otthon készítve
Hozzávalók

  • 30-40 dkg gyümölcs,
  • 4 dl joghurt,
  • méz, vagy cukor, vagy édesítő,
  • kevés citromlé,
  • 3 dl tejszín

Így készül a fagyi gyümölcsből odahaza

  1. Málna, szeder, megy vagy eper gyümölcsünket a joghurttal összeturmixoljuk, ízlés szerint édesítjük és citromlevet csepegtetünk hozzá.
  2. A tejszínt felverjük és óvatosan a joghurtos gyümölcsmasszába keverjük.
  3. Fedeles dobozban a fagyasztóba tesszük, ahol óránként átkeverjük, hogy ne kristályosodjon ki.
  4. Nagyjából 5 – 6 óra elteltével kész és fogyasztható a finom gyümölcsfagyi!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 3 =