Borjúhússal töltött paradicsom

Recept:

Csak ezért ne készítsen borjúsültet, de ha maradt előző napról, akkor próbálja ki ezt a különleges receptet! Töltse bele a kivájt paradicsomba az apróra vágott borjúsültet.

A gombát, a petrezselymet, a hagymát, a metélőhagymát és a borjúsültet apróra vágjuk. A hagymát a vajban megpirítjuk hozzáadjuk a borjúhúst, a gombát és a zöldfűszereket, majd sóval, reszelt szerecsendióval, borssal ízesítjük. Ezzel a töltelékkel a kivájt paradicsomokat megtöltjük, reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.

Hozzávalók

  • 8 paradicsom,
  • 20 dkg marhasült,
  • 10 dkg gomba,
  • 8 dkg sajt,
  • fél fej vöröshagyma,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 1 csokor metélőhagyma,
  • 3 dkg vaj,
  • szerecsendió,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Semmi különös, akár zsemlével, kiflivel is finom.

Trükk

Most nem a paradicsomot használjuk a töltelékbe, hanem abba töltjük a tölteléket.

Hasonló receptek

  • NyúlpástétomNyúlpástétom Recept: Hogy történt magam sem értem, de húsvéti ételeink közé felvettük a nyúlpástétom receptjét. Talán nem véletlenül... A kockára […]
  • Fóliában sült borjúcsülökFóliában sült borjúcsülök Fóliában sütjük a borjúcsülköt, de hogy igazán finom legyen, a végén ki kell bontani a csomagot! Így készül a fóliában sült […]
  • Borjúszelet libamájjal töltveBorjúszelet libamájjal töltve Miért gondolhatja bárki, hogy a Borjúszelet libamájjal töltve egy remek étel? Azért, mert a borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig […]
  • Erdélyi velős káposztalevesErdélyi velős káposztaleves Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk […]
  • Illatos borjúszeletIllatos borjúszelet Borjú commból készül az illatos borjúszelet. A borjú hús finom, gyenge és nem annyira erős az íze mint a kifejlett marháénak. Mitől […]
Posted in Különleges receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 − 8 =