Zöldborsós burgonyapüré

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Recept:

A zöldborsós burgonyapüré nem más, mint egy zöldborsóval megbolondított hagyományos krumplipüré. De hogyan kell elkészíteni? Íme a recept:

A krumplit apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Közben a zöldborsót is puhára főzzük. A krumplit paszírozón áttörjük, a leszűrt zöldborsóhoz adunk 1 dl tejet, jól összeturmixoljuk, és a krumlihoz öntjük. Vajjal, tejföllel jól összekeverjük, és ha szükséges, sózzuk.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya,
  • 25 dkg kifejtett zöldborsó,
  • 1 dl tej,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 evőkanál vaj,
  • citromlé,
  • só.

Tálalás

A krumplipürét tányérokra adagoljuk, és akár virslivel is fogyaszthatjuk, vagy húsételek mellé köretként tálaljuk.

Trükk

A zöldborsót tejjel turmixolva adjuk a krumplihoz.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Köretek Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 4 =