Tejszínes zöldborsópüré

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

zöldborsó, vaj, tejszín | kedvenc-receptek.hu
A tejszínes zöldborsópüré finom friss tavaszi köret, elsősorban sült szárnyasokhoz ajánljuk. Forrón tálalva az igazi.

Tejszínes zöldborsópüré hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg zöldborsó,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • cukor, só.

Tejszínes zöldborsópüré elkészítése

  1. A borsót enyhén sós, cukros vízben puhára főzzük úgy, hogy fője el főzőlé nagy részét.
  2. A megolvasztott vajban a lisztet egészen világosra pirítjuk és besűrítjük vele a borsót.
  3. Közben kevergetjük, sóval, cukorral ízesítjük.
  4. A borsót átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejszínt és forrón tálaljuk.

Krumplit főzni biztosan egyszerűbb, de az mégsem tejszínes zöldborsópüré!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Köretek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 3 =