Sajtos zöldséges tészta

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Sajtos zöldséges tészta | kedvenc-receptek.hu
A sajtos zöldséges tészta párolt tavaszi zöldségekkel készül, akár köretként, akár önálló ételként is megállja a helyét.

Sajtos zöldséges tészta hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 40-40 dkg színes csavart tészta és párolt tavaszi zöldség vegyesen (sárgarépa, karalábé, zöldborsó),
  • 2 dl tejszín,
  • 5-5 dkg márvány, füstölt és reszelt parmezán sajt,
  • 10 dkg ementáli sajt,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • vaj, őrölt fehér bors, só.

Sajtos zöldséges tészta hozzávalók, elkészítése

  1. A tésztát bő forrásban lévő vízben kifőzzük.
  2. Hideg vízzel leöblítjük, a forró vajra szedjük, és a meleg párolt zöldségekkel összekeverjük.
  3. A tejszínt lábasba öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és – a parmezán kivételével – a sajtokat lereszelve.
  4. Borssal, és ha szükséges sóval fűszerezzük.
  5. A mártást állandóan kevergetve összefőzzük, majd a zöldséges tésztára öntjük, és összemelegítjük.
  6. Reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.

Tálalás

Önálló fogásként, vagy köretként tálaljuk.

Trükk

A parmezánt csak a végén szórjuk rá!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Köretek, Tészta receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + tizenkilenc =