Holland zöldségpüré

Recept:

Friss tavaszi ételeink közé most egy köret került. A holland zöldségpüré sültek mellé kiválló.

A zöldségeket apróra vágjuk, és sós vízben nagyon puhára főzzük. Amikor már olyan puha, hogy szinte szétesik, leszűrjük, és pépesre törjük, közben ízlés szerint sóval, szerecsendióval ízesítjük, és kevés vajat keverünk hozzá.

Hozzávalók

  • 6 db nagy burgonya,
  • 1 karalábé,
  • 1 csokor sárgarépa,
  • 2 póréhagyma,
  • vaj,
  • szerecsendió,
  • só.

Tálalás

Sült húsok, és halak mellé köretként tálaljuk.

Trükk

Ez az a köret, ami önmagában fogyasztható, ám nem arra találták ki.

Az összes recept – kedvenc receptek

Hasonló receptek

  • ZöldségfasírozottZöldségfasírozott Recept: Ezt a fasírozottat most rúdban fogjuk megsütni, de aki jobban szereti, gombócokat is formálhat belőle, de mivel nedvdús […]
  • Sajtos zöldséges tésztaSajtos zöldséges tészta A sajtos zöldséges tészta párolt tavaszi zöldségekkel készül, akár köretként, akár önálló ételként is megállja a helyét.
  • Tejfölös kertészlevesTejfölös kertészleves Ha rendelkezésünkre állnak a friss tavaszi zöldségek, akkor készítsünk belőlük egy üdítő tejfölös kertészlevest! Annyira egyszerű a […]
  • Rizses rakott zöldségekRizses rakott zöldségek Így készül a rizses rakott zöldség: a rizst és a zöldségeket rétegesen elhelyezzük az edényben, majd puhára pároljuk. A végén a […]
  • Csirkecomb gombával római tálban receptjeCsirkecomb gombával római tálban receptje Így kell a csirkecomb gombával receptünket római tálban elkészíteni. Nyárra ajánlott, csirkés, zöldséges ételünk receptje hozzáadott […]
Posted in Köretek, Vegetáriánus receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 + tizenhárom =