Másnaposság megelőzése

Mit és hogyan igyunk, hogy ne legyünk másnaposak?

Megelőzési receptek

Aki az alkohol fogyasztás másnapján rosszul érzi magát, annak bizony nem használ a szemrehányás. Ehelyett néhány olyan tanács, amivel elkerülhető a macskajaj.

  • Ne igyon hirtelen nagy kortyokban. Így sokkal több alkohol jut a szervezetébe egyszerre, mintha ugyanazt a mennyiséget kisebb kortyokban, hosszabb ideig fogyasztja el.
  • Tartózkodjon az olcsó italoktól, a hamisítványoktól.
  • Ne igyon éhgyomorra. Jóllakottan, vizet kortyolgatva jelentősen csökkentjük az alkohol kellemetlen hatását.
  • Ne higgyünk a mondásnak: sörre bor.., az ellenkezője igaz, a bázikus kémhatású sör lecsillapítja a bor savas, maró hatását.
  • Ha zsíros ételt fogyaszt a ivás előtt, csökkentheti az alkohol felszívódását, nem fog olyan hamar megártani az ital.
  • Aki érzi, hogy túl sokat ivott, csökkentheti a másnapi kellemetlen közérzetet, ha lefekvés előtt megiszik fél liter ásványvizet, vagy eszik egy tányér korhelylevest.

Amikor már megtörtént a baj

  • Igyunk sok folyadékot másnaposság idején, főképp vizet, semmi esetre se alkoholt.
  • Mozogjunk, sportoljunk. A vérkeringés gyorsulása, a megemelt oxigén bevitel segíti a szervezet kitisztulását.
  • Vegyünk be C vitamint, más gyógyszert azonban ne!
  • Együnk, vagy igyunk cukros dolgokat, a vércukor szint emelése jót tesz másnaposság idején.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.