Konyhai mennyiségek

Mihez kell mérőeszköz?

A kedvenc receptek weboldal most a konyhai mennyiségek megfeleltetésével egy hasznos online segítséget nyújt az ételek és italok elkészítéséhez, azaz közre adja a legfontosabbnak ítélt mennyiség megfeleltetéseket. Gyakran előfordul receptjeinkben, hogy egy csapott evőkanál liszt, vagy 1,5 dkg liszt. Előbbit egyszerre megértjük, tudjuk mennyi az annyi, azonban utóbbi esetén elő kellene venni a mérleget. Főleg azoknak, akik kezdők a konyhatechnológia elsajátításában, most próbálkoznak először a főzéssel. A liszt példánál maradva a csapott  evőkanál és a 1,5 dkg ugyan azt a mennyiséget jelöli.

Mérleg nélkül

  • egy csapott evőkanál liszt = 1,5 dkg
  • egy csapott evőkanál zsemlemorzsa = 1,2 dkg
  • egy csapott evőkanál só = 1,5 dkg
  • egy csapott evőkanál cukor = = 1,5 dkg
  • egy csapott evőkanál zsír, margarin, vaj = 2 – 3 dkg

  • egy púpozott evőkanál liszt = 2 dkg
  • egy púpozott evőkanál só = 2 dkg
  • egy púpozott evőkanál cukor = 2 dkg

  • tojásnyi zsír, margarin, vaj = 5 – 6 dkg
  • diónyi zsír, margarin, vaj =  2 – 3 dkg

Mérce nélkül

  • vizes pohár = 2 – 2,5 dl
  •  leveses tányér a karimájáig = 2,5 dl
Ezek a konyhai mértékegységek a saját tapasztalatokkal kiegészíthetők. Ha Önnek is van hasonló egyszerűsítési javaslata, küldje be a cikk alján található hozzászólásban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × négy =