Húsleves recept

Húsleves gazdagon – húsleves recept

A húsleves a mai napig az ünnepi levesek közül a legnépszerűbb, a vasárnapi ebédek, ünnepi asztalok elmaradhatatlan fogása. Mi a recept szerint gazdagon, sokféle hússal, zöldséggel készítjük, nálunk ez vált be.

Olvasd tovább
levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Pulykaleves

Pulyka aprólék és pulykacomb a leves fő alapanyaga és sokféle zöldség. A főtt húst a leves mellé majd külön tálaljuk, de más ételekhez is felhasználhatjuk.

Olvasd tovább
Sertéspörkölt hagyományos receptje

Malacpörkölt szilveszterre

Malacpörköltet bármikor készíthetünk, ha hozzájutunk a zsenge malachúshoz, de az igazi szezonja talán szilveszterkor van. Arra figyeljünk, hogy a húst nem kell olyan apróra vágni, mint…

Olvasd tovább
Pulyka, sült pulyka egészben

Csemege pulykasült

A pulykát egészben sütjük, fűszerezzük és egy kevés vörös bort is öntünk alá. Finom karácsonyi recept ötlet a csemege pulykasült.

Olvasd tovább
Korhelyleves

Korhelyleves

Sok megoldás létezik másnaposság ellen, van aki a korhely levesre esküszik. Mi savanyú káposztával és füstölt csülökkel készítjük, így az igazi!

Olvasd tovább
Karácsonyi sütemények

Karácsonyi diós bejgli

Karácsony bejgli nélkül? Kizárt! A finom diós bejgli elmaradhatatlan kelléke az ünnepi asztalnak. Lássuk, hogyan készül a hagyományos recept szerint!

Olvasd tovább
Téli húsosfazék | levesek

Téli húsosfazék

A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A “kemény” leveseket kedvelőknek ajánljuk.

Olvasd tovább
Köröm, füle, farka pörkölt

Köröm, füle, farka pörkölt

Disznótor idején érdemes a sertéskörömből, füléből, farkából egy jó pörköltet csinálni. Semmihez sem hasonlítható íze miatt kedveljük, törtburgonyával tálaljuk, fehér kenyérrel tunkoljuk… Ha van magyaros egytálétel, amit csak ritkán kínálnak a vendéglőkben, akkor ez az. Pedig kereslet bizton lenne rá!

Olvasd tovább
Vastag kolbász

Paprikás vastag kolbász

A disznóvágásra a gazdának mindig van egy jó kolbász receptje. De ha még sincs kéznél, elmondjuk mi hogy készítjük a paprikás vastagkolbászt.

Olvasd tovább
Francia tepsis burgonya

Francia tepsis burgonya

Ebben a tepsis rakott ételben egy csepp hús sincs. Van benne viszont 6 darab tojás: négy főtt és kettő nyers…

Kiemelt receptek

Olvasd tovább
Ínycsiklandó sült oldalas

Palócos oldalas zöldbabbal

Palócosan, azaz zöldbabbal és paradicsomosan készül a sült oldalas. Először a két-három ujjnyi oldalast pirosra sütjük, majd a visszamaradt olajba hagymát pirítunk. A többit a receptben részletezzük: Palócos oldalas Hozzávalók 80 dkg oldalas 60 dkg zöldbab 2-3 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál paradicsompüré kaukkfű pirosparika őrölt bors só Az oldalas […]

Olvasd tovább
Finom, foszlós diós kalács

Diós kalács receptje

Kelt tésztából készült édesség a diós kalács. Ahogy közeledik a karácsony, úgy lesz egyre fontosabb egy-egy finom ünnepi sütemény receptje, érdemes ezt a leírást jól megjegyezni, vagy elmenteni a kedvencek közé!

Olvasd tovább
körte, körtés

Egyszerű körtés pite receptje

Egy finom körtés pite a délutáni tévézés mellé? A sütemény elkészítése szinte pillanatok alatt megvan és a recept sem túl bonyolult, ha tudsz habot verni és ki tudod mérni a mennyiségeket…

Olvasd tovább
Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Körtés sertéskaraj tepsiben receptje

Ahogy a neve is mutatja, a körtés sertéskarajt tepsiben készítjük el. Hogy valóban egyedi íze legyen húsos ételünknek, arról a hozzáadott fahéj és cukor fog gondoskodni.

Olvasd tovább
Zöldbab alapanyag, zöld színű zöldbab

Rakott zöldbab pörkölttel receptje

A zöldséges ételek fogyasztása a kánikula idején különösen ajánlott, így a rakott zöldbab is jól fog esni a meleg napokon. Hogy a maradék pörköltet is fel tudjuk használni hozzá, az meg csak hab a tortán!

Olvasd tovább
Almapaprika - ecetes savanyúság télire

Almapaprika télire

Így készül az almapaprika télire: az ecetes savanyúság tetejére apró uborkákat tettünk, hogy a paprika ne emelkedjen ki a léből. Hogy milyen lépéseket tettünk még? Olvasd el!

Olvasd tovább