Tojáslikőr recept

A tojáslikőr házilag is elkészíthető, finom vendégváró ital. A legfinomabb karácsonyi vagy húsvéti ünnepi különlegesség, vendégeknek és a családnak egyaránt.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A tojáslikőr készítése során alkoholt használunk: készülhet pálinkával, vodkával, fehér rummal. Ami épp van otthon a háztartásban.

Próbáld meg elkészíteni házilag, meglátod olcsóbb és finomabb lesz mint a bolti ital! Itt vannak hozzá a pontos mennyiségek és az érthető leírás.

Tojáslikőr hozzávalók

  • 12 db tojás sárgája,
  • 1 liter tej,
  • 1 liter tejszín,
  • 1 kg cukor,
  • 1 liter alkohol (lehet fehér rum, vodka)
  • vaníliarúd (vaníliás cukor).

Házi tojáslikőr készítése

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a tejszínt, ízesíthetjük vaníliarúddal, vagy vaníliás cukorral.
  3. Ha felforrt, azután hagyjuk kihűlni.
  4. Végül a kihűlt italunkból kivesszük a vaníliarudat, állandó kevergetés mellett hozzáöntjük az alkoholt és a cukrozott tojássárgákat is hozzákeverjük.
  5. A kész italt öntsük át egy üvegbe.

Így lesz nagyon finom a tojáslikőr

Az elkészítési ideje kevesebb mint fél óra. Arra nagyon ügyelj, hogy csak a kihűlt italhoz keverd hozzá a cukrozott tojássárgáját!

Miután kész vagy a tojáslikőrrel, öntsd át egy üvegbe, majd tedd a hűtőszekrénybe. Tartsd is ott, amíg van belőle, ne félj, hamar el fog fogyni!

Üvegpohárban kínáljuk, tejszínnel díszíthetjük, vagy a likőr tetejét megszórhatjuk egy kevés fahéjjal. Előbbi megoldás esetén arra ügyeljünk, hogy kemény, mutatós legyen a tejszínhab. Ezt úgy érhetjük el, hogy a tejszín és az edény amiben készítjük egyaránt hideg.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

19 − tíz =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház