Szultán serlege

Recept:

Miért is szerepel a szultán ebben a szilveszteri gyümölcsös koktélban? Fogalmam sincs, de jól hangzik.

Keverőtálba tesszük az ananászt, a darabokra vágott banánt, a porcukrot, ráöntjük a rumot, letakarjuk, és fél órát állni hagyjuk. A fahéjjal, szegfűszeggel ízesített bort felforraljuk, és a gyümölcsökre öntjük. Belekeverjük az előzőleg langyos vízbe beáztatott mazsolát.

Hozzávalók

  • 20 dkg darabolt ananász konzerv,
  • 25 dkg banán,
  • 8 dkg porcukor,
  • 1 dl rum,
  • 1 liter édes vörösbor,
  • 5 dkg mazsola,
  • fahéj,
  • szegfűszeg.

Tálalás

Talpas poharakba, forrón kínáljuk.

Trükk

Egyes borászok szerint édes vörösbor nincs. Talán a Merlo, ami édeskésebb mint a többi? Azért aggódni nem kell, a boltokban lehet kapni édes vörösbort!

Hasonlók

  • Forró gyomorkeserűForró gyomorkeserű Recept: Év végén a karácsony eléggé megviselte a gyomrot, és hamarosan jön a […]
  • kedvenc-receptek.huGrog Recept: A grog alapvetően víz és rum keveréke, ám most mi nem teszünk bele vizet. […]
  • Mandarin bóléMandarin bólé Recept: A folyadékbevitel mindig nagyon fontos. Természetesen az alkohol tartalmú […]
  • Római puncsRómai puncs Recept: Az év vége az italokról (is) szól. Szilveszterkor nyugodtan próbáljunk ki […]
  • Eszkimó csókEszkimó csók Recept: Még egy tüzes szilveszteri ital, ha még nem lenne elég belőlük! Az eddig […]
  • Gyümölccsel töltött sárgadinnye receptjeGyümölccsel töltött sárgadinnye receptje Az éhség és a kánikulai szomjúság együttes csillapítására remek ötlet a gyümölccsel […]
  • Jól esik a forralt bor a nagy hidegben, de egészséges is?Jól esik a forralt bor a nagy hidegben, de egészséges is? A megfázásos tünetek a felforralt borral enyhíthetők. Anyagcserezavaroknál, valamint […]
  • Rumos meggydzsemRumos meggydzsem Így készül a rumos meggydzsem: két kilogramm meggyhez csak egy deciliter rumot […]
Kategória: Ital receptek Címkék: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 + 6 =