Római puncs

Recept:

Az év vége az italokról (is) szól. Szilveszterkor nyugodtan próbáljunk ki újdonságokat, olyat mint például ez a római puncs.

A kristálycukrot a vízzel felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. Beletesszük a citromok, és narancsok levét, és héját. Felöntjük a pezsgővel, és hűvös helyen 1 órát állni hagyjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a puncshoz keverjük. Hűtőszekrényben megdermesztjük, majd belekeverjük a rumot, és poharakba töltjük.

Hozzávalók

  • 25 dkg kristálycukor,
  • 2-2 citrom és narancs,
  • 7 dl száraz pezsgő,
  • 2 tojásfehérje,
  • 10dkg porcukor,
  • 1 dl rum,
  • 3 dl víz.

Tálalás

Puncs pohárban.

Trükk

Koktélok,puncsok, szilveszter. Mi lesz ebből?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

6 + 10 =