Ribiszkeital

Több oldalt is átlapoztam, hogy utána járjak: ribizli, vagy ribiszke, hogy mondjuk helyesen? A ribiszkeital szempontjából mindegy, ezzel a névvel szimpatikusabb, mintha ribizliital lenne ez a nyári, alkoholmentes, frissítő turmix. Ha tehetjük fogyasszuk, mert telis-tele van vitaminnal!

Ribiszkeital receptje

Hozzávalók
30 dkg ribizli,
5 dkg porcukor,
1 tasak vaníliáscukor,
0,5 l tej,
fél citrom héja.

Ribiszkeital elkészítése

A ribizlit leszemezzük, a cukorral, és a tejjel összeturmixoljuk.
Beletesszük a vékony csíkokra vágott citromhéjat.
Jól lehűtve kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 − 1 =