Jeges ribizli shake receptje

A ribizli egy sokrétűen felhasználható gyümölcs. Készíthetünk belőle szörpöt, lekvárt, gyümölcskocsonyát, bort, használhatjuk sütemények alapanyagként. És nem utolsósorban shake alapanyagnak is kiváló!

Így készül a jeges ribizli shake

ribizli, gyümölcs
Hozzávalók

  • 30 dkg ribizli,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 4 evőkanál cukor,
  • kevés citromlé, citromhéj,
  • 4 dl kefir,
  • 4 gombóc vanília fagyi,
  • őrölt fahéj.

Készítsük el a hűsítő nyári italt

  1. A ribizlit a vaníliás cukorral, a citromlével és reszelt citromhéjjal összeturmixoljuk.
  2. Hozzáadjuk a kefirt, a fagyit, majd tovább pépesítjük a mixerrel.
  3. Előhűtött, magas falú poharakba négyfele adagoljuk.
  4. Őrölt fahéjjal meghintjük, ribizli fürtökkel díszítjük, lehűtve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 + 17 =