Recept:
A kevert italok szilveszter kedvelt italai. Azt azért tegyük hozzá, hogy vannak közöttük alattomos, önmagukat itató ám hamar kiütő alkoholos italok is! Ez a puncs – mértékkel – nem ilyen!
Az ananászt, az őszibarackot, kockákra vágjuk, a narancsokat gerezdekre szedjük és tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a porcukorral, fahéjjal és a szegfűszeggel. Ráöntjük a bort, néhány percig forraljuk, majd belekeverjük a pálinkát.
Hozzávalók
- 15 dkg ananászkonzerv,
- 15 dkg őszibarackbefőtt,
- 2 narancs,
- 5 dkg porcukor,
- 7 dl édes fehérbor,
- 1 dl cseresznyepálinka,
- 5 db szegfűszeg,
- őrölt fahéj.
Tálalás
Forrón, poharakba töltve kínáljuk.
Trükk
A pálinkával már ne forraljuk tovább, csak keverjük bele a kész forró italba!
Szilveszter napján se igyunk többet mint máskor, főleg vigyázzunk az italok keverésével!