Gyümölcsös puncs

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Recept:

A kevert italok szilveszter kedvelt italai. Azt azért tegyük hozzá, hogy vannak közöttük alattomos, önmagukat itató ám hamar kiütő alkoholos italok is! Ez a puncs – mértékkel – nem ilyen!

Az ananászt, az őszibarackot, kockákra vágjuk, a narancsokat gerezdekre szedjük és tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a porcukorral, fahéjjal és a szegfűszeggel. Ráöntjük a bort, néhány percig forraljuk, majd belekeverjük a pálinkát.

Hozzávalók

  • 15 dkg ananászkonzerv,
  • 15 dkg őszibarackbefőtt,
  • 2 narancs,
  • 5 dkg porcukor,
  • 7 dl édes fehérbor,
  • 1 dl cseresznyepálinka,
  • 5 db szegfűszeg,
  • őrölt fahéj.

Tálalás

Forrón, poharakba töltve kínáljuk.

Trükk

A pálinkával már ne forraljuk tovább, csak keverjük bele a kész forró italba!

Szilveszter napján se igyunk többet mint máskor, főleg vigyázzunk az italok keverésével!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Ital receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − egy =