Fűszeresebb forralt bor recept

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Amikor a hideg téli napokon átfagytál, egy jó forró ital képes csak tökéletesen felmelegíteni. A forralt bor bőven fűszerezve alkalmas erre és még finom is! Hogy mitől fűszeresebb, mint a többi recept? A szegfűszeg és a fahéj mellett más fűszereket is teszünk bele.

Négy személyre, vörös borból készítjük ezt a fűszeresebb forralt bort. Fehér borból is lehet forralt bort csinálni, a hivatkozásra kattintva elolvashatod, hogy hogyan.

Próbáld ki, semmi különösen nehéz nincs a receptben! A nagy hidegben jól fog esni.

Forralt bor recept

Hozzávalók

  • 1 liter vörösbor
  • 5 dl víz
  • ízlés szerint kristálycukor
  • csipetnyi kardamom
  • szerecsendió,
  • gyömbér,
  • 5-6 darab szegfűszeg
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítése

  1. Egy edénybe beleöntjük az összetevőket, felforraljuk, majd leszűrjük.
  2. Nem szabd sokáig főzni, csak egyet lobbanjon.
  3. Hőálló pohárban vagy bögrében tálaljuk.

Finom a forralt bor, de egészséges is? A forralt bor élettani hatásairól itt írtunk részletesebben.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Fűszeresebb forralt bor
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Ital receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 2 =