Forralt bor

Recept:

Egy személyre, édes fehér borból

Egy edénybe beleöntjük a bort és a vizet, beletesszük a cukrot, kevergetve felolvasztjuk, végül hozzá adjuk a fűszereket. Felforraljuk, majd tűzálló pohárba vagy bögrébe leszűrjük

Hozzávalók

  • 2 dl bor
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 3-4 darab szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj

Tálalás

Hőálló pohárban vagy bögrében.

Trükk

Nem szabd sokáig főzni, csak egyet lobbanjon.

2 thoughts on “Forralt bor

  1. kozveszelytelen

    Köszi a receptet, mondjuk én sosem rakok bele vizet, nem akarom felhígítani 🙂 Ezen az oldalon találtam még tök jó forralt bor receptet http://minu.me/-vinopedia

    Reply
    1. kedvenc-receptek.hu Szerző

      Szerintem az íze is jobb, ha nem a sima bort forralod. Ha túl hígnak találod, kevés fehér rum megbolondítja.

      Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × kettő =