Forralt bor fehér borból

Forralt bor fehér borból:Édes fehér borból készítjük

Édes fehér borból készítjük

A forralt bor elkészítéséhez ezúttal édes fehér bort használunk. Hagyományosan készítjük el, semmi különlegesség nincs benne, tehát bátran ajánljuk otthoni elkészítésre! Hogy mennyire egészséges ital a forralt bor, és hogy milyen további érdekességek fűződnek még a forró téli italhoz, azt a linkre kattintva tudod elolvasni.

Ha kész a forralt bor, fogyaszd is el, mert felmelegítve már nem olyan, mint frissen!

Ne felejtsd el, hogy téves az az információ, miszerint a legpocsékabb bor is alkalmas forralt bornak. Pont hogy fordítva: ha finomat akarsz inni, akkor minőségi alapanyagot kell használni. A hozzávalókat egy személyre adtam meg:

Forralt bor fehér borból recept

Hozzávalók

  • 2 dl bor
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 3-4 darab szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj

Elkészítése

  1. Egy edénybe beleöntjük a bort és a vizet, beletesszük a cukrot, kevergetve felolvasztjuk, végül hozzá adjuk a fűszereket.
  2. Felforraljuk, majd tűzálló pohárba vagy bögrébe leszűrjük
  3. Nem szabad sokáig főzni, csak egyet lobbanjon, és kész.

Vizet tegyél mindig a borhoz, ne gondold, hogy finomabb víz nélkül!

Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Forralt bor fehérborból
Szerző:
Megjelent:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek

  • Jól esik a forralt bor a nagy hidegben, de egészséges is?Jól esik a forralt bor a nagy hidegben, de egészséges is? A megfázásos tünetek a felforralt borral enyhíthetők. Anyagcserezavaroknál, valamint libidócsökkenés esetén is jó szolgálatot tesz. Hogy […]
  • Szultán serlegeSzultán serlege Recept: Miért is szerepel a szultán ebben a szilveszteri gyümölcsös koktélban? Fogalmam sincs, de jól hangzik. Keverőtálba tesszük az […]
  • Grog receptGrog recept Egyik kedvenc forró italunk a grog, ami többféleképpen elkészíthető, de a fő eleme, ami a hagyományos, a fűszeres és az egyéb jelzőkkel […]
  • Forró gyomorkeserűForró gyomorkeserű Recept: Év végén a karácsony eléggé megviselte a gyomrot, és hamarosan jön a szilveszter és az Újév, ami megint csak nem kicsi […]
  • Mandarin bóléMandarin bólé Recept: A folyadékbevitel mindig nagyon fontos. Természetesen az alkohol tartalmú italok esetén csak mértékkel! A mandarin bólé a […]
Posted in Ital receptek and tagged , .

2 Comments

    • Szerintem az íze is jobb, ha nem a sima bort forralod. Ha túl hígnak találod, kevés fehér rum megbolondítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 + tizenegy =